Megyeközi ifjúsági sakkverseny

Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület közleménye

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolával együtt szeptember 29-én másodjára szervezett megyeközi ifjúsági sakkversenyt. A Hargita Megye Tanácsa által támogatott Játssz kreatívan! elnevezésű projekt elsődleges célja a sportág népszerűsítése mellett, hogy az idei tanév első sakkversenye felmérje a diákok tudásszintjét, lehetőséget adjon a trénereknek, hogy tervszerűen előkészítsék az elkövetkező időszak sakkversenyeit, melyeken tanítványaikkal részt vesznek. 

A sakktornára közel ötven fiatal nevezett be Maros és Hargita megyéből, akiknek nagy része a marosvásárhelyi, illetve a székelyudvarhelyi iskolás sportklub, valamint a csíkszeredai Jövő Sportklub játékosai. A díjazás három korcsoportban történt, valamint az ügyeskedő helyi versenyzők is kupákkal térhettek haza.

Az U8-as kategória győztese a gyergyóalfalvi Kiss Abigél (Marosvásárhelyi ISK) 5 ponttal, az U10-es korosztályban Léstyán Péter (Csíkszeredai Jövő SK) nyert 5,5 ponttal, és az U12-es kategória győztese, aki a verseny abszolút győztese is, Ciocan Ariana (Marosvásárhelyi ISK) a megszerzett 7 pontjával.

Az esemény kapcsán az egyesület által vásárolt tíz darab sakkórát és -garnitúrát átadták az iskolának. A sakk-készlet nélkülözhetetlen az iskolában zajló sakkoktatáshoz és a hasonló versenyekhez. Az iskolában zajló sakkedzések is egyre népszerűbbek, hiszen közel harminc tanuló látogatja a hétfőnként sorra kerülő oktatást. Kiss Arnold oktató, a verseny szervezője, differenciáltan szervezi a tanítási-tanulási tevékenységeket a különböző tudásszintű csapattagoknak, ellenben csak azok a gyerekek jelentkezhetnek a tevékenységekre, akik legalább a sakkjáték alapszabályait ismerik.

Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület vezetői, valamint a sakkedzésekre járó fiatalok hálásak Hargita Megye Tanácsának a támogatásért.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774