Megyei tanács versus Tófalvi Éva

A hargitafürdői biatlonpályára látogatott Borboly Csaba

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A hargitafürdői biatlonpályára látogatott január 8-án, pénteken Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos, ahol javában zajlott az edzés, a sportolók a szombat–vasárnapi sílövő-Hargita-kupára készültek. A helyszínen volt Tófalvi Éva biatlonista is, aki elmondta, hogy nagy szüksége volt a megyei tanács támogatására, amelyet a Csíkszeredai Sportklubon keresztül kapott, mivel az nagyban segíti a felkészülését.

A megyeelnök, a megyei tanácsos és a biatlonista a pályán „összemérték erejüket”: célba lőttek 10-10 golyóval, miközben körülöttük sürgés-forgás volt, folyt a versenyzők edzése. A hivatásos sportoló mellett a két politikus nem talált célba, a megyeelnöknek is csak egy pillanatig volt sikerélménye, amikor azt hitte, hogy egyik lövése talált, de rögtön kiderült, hogy Tófalvi Éva „segített”, szomszédja céltábláját találva el, természetesen szándékosan.

Borboly Csaba kijelentette: a biatlonosok növelik a térség hírnevét, és a Márton Simon edző tanítványaként versenyző Tófalvi Éva Székelyföld leghíresebb diplomatája, éppen ezért e sportág mellé kell állni, és nagy figyelmet kell szentelni annak, hogy minél több gyermek sportolhasson.

– Gratulálok az ez évi eredményekhez, és azt kívánom, ezentúl is minél gyakrabban láthassuk Tófalvi Évát a televízió képernyőjén jó eredményekkel. Sok székelyföldi fiatalnak életpályát jelenthet e sportág. Ugyanakkor arra ösztönzök mindenkit, hogy ha teheti, jöjjön Hargitafürdőre síelni, itt most van hó, mégpedig jó minőségű, érdemes ide látogatni – nyilatkozta a megyeelnök.

Becze István szerint jó volt személyesen tapasztalni, hogy a hargitafürdői pályán nagyon komoly munka folyik.

– Tudjuk, hogy nincs eredmény kemény munka nélkül, de ezt élmény volt közelről látni. Meggyőződésünk, hogy a sportolók felkészülését támogatni kell, és az elért eredményekért büszkék vagyunk Tófalvi Évára – mondta a megyei tanácsos.

Csíkszereda, 2016. január 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774