Megyei koordinációs központot valamint önkéntes képzési központot terveznek

Évet értékeltek és a jövőbe tekintettek az önkéntes tűzoltók

(0 Szavazat)63 megjelenítés

A Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete december 16-án, péntek délután tartotta az idei évi tevékenységének kiértékelőjét Székelyudvarhelyen, amely jó alkalom volt egyben a jövő évi fő tervek megfogalmazására is. Az ünnepségen az önkéntes tűzoltó alakulatok vezetői mellett jelen volt Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke, Cimpoesu Stelian, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU Olt) vezetője és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Házigazdaként Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelenteket, ismertetve az elmúlt év megvalósításait és fejlesztései. Kérte a jelenlévők segítségét abban, hogy a jövő évben még több tűzoltó képzési programot lehessen elindítani, megfogalmazódott egy önkéntes tűzoltó kiképzési központ létrehozásának az ötlete is, amelynek már keresik a legmegfelelőbb helyszínt.

Cimpoesu Stelian, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének vezetője dicsérte a jó együttműködést az önkéntes tűzoltókkal, és kiemelte Hargita Megye Tanácsa támogatását, hogy prioritásként kezeli a tűzoltók támogatását.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, jó tudni, hogy van akikre számítani, akik baj esetén megvédik életünket, javainkat. Talán az országban a legjobb együttműködést sikerült megteremteni az önkéntes és hivatásos tűzoltók között, mi sem jelzi jobban, mint hogy most belünk egy asztalnál ül a felügyelőség vezetője.

– Továbbra is számítunk és ők is számíthatnak ránk, hisz kiemelt partnerei a megyei tanácsnak. Jó, hogy arról beszélhetünk, milyen egybehangoltan, csapatmunkában dolgoznak az önkéntes és hivatásos tűzoltók – fogalmazott Borboly Csaba megyeelnök. A jövő évi tervekkel kapcsoaltosan elmondta, egységes, az erőforrásokkal hatékonyan gazdálkodó koordinációs központ megépítését tervezik, amennyiben a kormány jogszabályt hoz ki ennek érdekében.

– A megyei tanács folytatni kívánja a jövő évi kiírások során is még hangsúlyosabban az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatását. Örvendek, hogy a legutóbbi tanácsülésen is nagyon sok kisebb-nagyobb, akar kalákában elvégezhető, beruházásra, fejlesztésre tudtunk pénzt adni a tűzoltó egyesületeknek – fűzte hozzá Borboly Csaba megyeelnök.

Köszöntőjében arról is beszélt, hogy most már valósággá is vált, hogy  a tűzoltóknak van egy kiemelt barátja a parlamentben, Bende Sándor frissen megválasztott parlamenti képviselő személyében, aki Gyergyóditróban azt vállalta, hogy különböző elkészült jogszabály-módosítókat tesz majd le, és képviseli a tűzoltók érdekeit.

Ha lesz kellő akarat és hit, akkor megvalósítható a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségéhez tartozó megyei koordináció központ kialakiítása, akárcsak az önkéntes tűzoltók képzési központja, Hargita Megye Tanácsára mindkét esetben számíthatnak! – summázta Borboly Csaba.

A helyszínen készült videofelvétel megtekinthető Borboly Csaba közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1147489131965135

Csíkszereda, 2016. december 18.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774