Megyebeli cég szállítja hétfőtől a friss kifliket további öt településre

A szentegyházi iskola diákjai a közeljövőben a Harmopannál is megtekintik, hogyan készül a kifli

(0 Szavazat)69 megjelenítés

Újabb három körzetre (lot) sikerült Hargita megyei céggel szerződést kötni a tej-kifli program keretében pénteken, március 22-én a szentegyházi Tamási Áron Általános Iskolában. Hétfőtől a csíkszeredai Harmopan Rt. szállítja a friss kiflit Szentegyháza, Kápolnás, Bögöz, Nagygalambfalva, és Maroshévíz tanintézeteibe. Több mint háromezer diák fogja a Székely termék védjeggyel is rendelkező Harmopan kiflijeit kapni. 

Korábban a szakellenőrző hivatalok által többszöri alkalommal rossz, vagy lejárt szavatosságú kiflit szállító  céggel Hargita Megye Tanácsának sikerült szerződést bontania.

A szerződések aláírását követően az iskola V. A. osztályába is benéztek a szerződő felek, ahol az osztályfőnöki órán érdeklődtek az előző kiflikről a diákoktól. Az Iskola másként program keretében az osztály a Harmopan Rt. csíkszeredai pékségében is látogatást tesznek, ez alkalommal Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a megyeházára is elhívta az osztályt. Ugyanakkor kiemelte, hogy azokban a tanintézetekben, ahol továbbra is nem megfelelő péktermékeket szállítanak a bejelentések mentén és közös munkával tudnak változtatni a helyzeten.

– Nekünk az a feladatunk, hogy a közösségi igényekre válaszokat adjunk minden rendelkezésünkre álló törvényes eszközt felhasználva. Számtalanszor jeleztük Bukarest felé, hogy a program módosításokra szorul, mert hanem nem csupán a helyi vállalkozók szenvednek hátrányt, hanem ami a legfontosabb, az iskolás gyerekek. Együtt a szülőkkel, a tanárokkal sikerült elérni, hogy pár település esetében javuljon a helyzet. Köszönjük a segítséget! – tette hozzá Bíró Barna Botond alelnök.

Korábbi közleményeink az alábbi linken olvashatóak:

https://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

 

Csíkszereda, 2019. március 22.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774