Megújult Hargita Megye Tanácsa családmunkacsoportja

Kezdeményező munkába fogtak

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Család- és népesedéspolitikai vonatkozásban kezdeményező műhelymunka végzését tűzte ki célul Hargita Megye Tanácsa megújult családmunkacsoportja. A csapat törekvései között szerepel, hogy a már jelenleg is ilyen irányba ható intézkedéseket, munkát, energiákat összefogja és egyazon cél felé terelje.

A november 15-i gyűlésen újjáalakult munkacsoport vezetője, Kolozsvári Tibor megyei tanácsos beszámolt a már teljesített és a tervezett meghatározott feladatokról. Felleltározták a megyei tanács eddigi szakirányú munkáját, folyamatban a megyei tanács napközi otthon létesítéséről szóló tanulmányának az eddigi szolgáltatók gyakorlatával való összehasonlító elemzése, egyeztető munkamegbeszélést kezdeményeznek „after school” témában a megyei tanfelügyelőséggel, továbbá készülnek az egyes településeken alkalmazott családjóléti és családösztönző jó gyakorlatok számbavételére.

– Tisztelettel adózom a konstruktív, az ügy iránti elköteleződés jegyében eddig elvégzett munka előtt. Köszönöm a megtisztelő megbízást. Sok munka áll előttünk, de hiszem, hogy van bennünk kellő állhatatosság a feladat iránt – fogalmazott az új elnök.

Hargita Megye Tanácsa célja a helyi családbarát politika ösztönzése. 2010-ben indította el a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését célzó Családprogramját, melynek kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása.

Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei tanácsnál a gyestörvény módosítására kidolgozott javaslat készül még ebben a hónapban az RMDSZ honatyái, Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna szenátor közreműködésével, azon alapelv mentén, hogy nem kötelezni, hanem érdekeltté kell tenni a munkaadókat a kisgyerekes anyák foglalkoztatásával kapcsolatban, és ebben az államnak is szerepet kell vállalnia. Ez összhangban van az RMDSZ azon álláspontjával, hogy egy családbarát adókedvezmény fordulatot jelenthet a demográfiai folyamatokban, ami fontos a magyar közösség szempontjából.

Csíkszereda, 2016. november 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774