Megtartotta soros ülését a megyei tanács

Újszékelyi ízeket kóstolhattak a megyei tanácsosok

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa május 30-án, hétfőn tartotta soros ülését, amelyen a tanácsosok határoztak a Gyergyóremetén a Kisvíz program keretében megvalósított vízhálózati beruházás átadásáról, programok jóváhagyásáról és módosításáról, valamint a megyei tanács tulajdonában lévő egyes épületek és járművek használatba adásának meghosszabbításáról. Illetve elfogadták, hogy a továbbiakban Domokos Iván legyen a Hargita megyei fogyatékkal élő felnőttek vizsgáló bizottságának elnöke.

Az ülés előtt Újszékelyre látogatott a megyeelnök, ahol az egyik helyi lakosnál kipróbálták a frissen kiépített ívóvízhálózatot, valamint megtekintették a kántori lakot, a helyiek egy kosár fánkkal ajándékozták meg, így Borboly Csaba az újszékelyiek jóvoltából házi fánkkal kedveskedhetett a tanácsülésen a résztvevőknek.

- Közölni fogunk a megyei tanács honlapján egy beszámolót az elmúlt évek tevékenységeiről, hogy mindenki számára látható legyen, hogy mi az, amit hátra hagyunk a következő testületnek. Láthatják majd, hogy mit folytathatnak, a beszámoló irányadó pontként fog szolgálni – osztotta meg a jelenlévőkkel Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. Továbbá az elnök tevékenységi beszámolója során kifejtette, részt vettek a Budapesten tartott Székely Fesztiválon, találkozott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, akivel a szakképzésről, a székely termékek piacra juttatásáról, és a befektetők megyénkbe vonzásáról tárgyaltak. Beszélt arról is, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban dolgozó orvosok számára újabb lakások biztosítása érdekében történtek lépések.

A tanácsülésen Incze Csongor alelnök beszámolt a nyári karbantartási munkálatok helyzetéről, folyamatban van a kövezés és kátyúzás, valamint harmincöt kilométernyi aszfaltréteg  leterítését tervezik. A forgalombiztonsági elemekre vonatkozó munkálatok is zajlanak Csík és Udvarhely térségben, ez a hosszanti csíkok, átjárok újrafestéséből, a hiányzó útjelző táblák felszereléséből, szalagkorlátok pótlásából áll. Salamon Zoltán tanácsos kérésére Barti Tihamér alelnök a Csíkpálfalva községet is érintő megyei besorolású útszakasz munkálatairól számolt be. Kiderült, rendelniük kellett egy szakértői véleményezést, ami pénteken érkezett meg, erre azért volt szükség, hogy módosíthassák a tervet, és amint a tervező küldi a rendeletet újra kiírják a licitet.

 

Csíkszereda, 2016. május 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774