Megtartotta az év utolsó soros ülését Hargita Megye Tanácsa

Tovább erősítik a lovas tevékenységet megyénkben

(0 Szavazat)7 megjelenítés

Pénteken, december 21-én tartotta az év utolsó soros ülését Hargita Megye Tanácsa. A tanácsülés egyik legfontosabb napirendi pontjai között szerepelt Hargita megye új, a sportra, ifjúságra, és turizmusra vonatkozó stratégiájának elkészítése. Mint azt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, mindegyik stratégia egyik kiemelkedő eleme a lovas tevékenységek tovább erősítése, hiszen jelenleg is számos tehetség kerül ki a megye lovardáiból, és a gyerekek számára is számos lehetőség van terápiás szolgáltatásokra. A megyei tanács vezetője a turizmus terén pedig megemlítette, hogy kísérleti jelleggel a lovas turizmus erősítése érdekében szállásadókkal veszik fel a kapcsolatot jövőre, hogy úgynevezett lovas szállásokat is biztosítsanak a turisták számára. 

A turisztikai stratégia alapját ugyanakkor a Rural Growth Interreg Europe projekt eredményei fogják képezni, amelyben Hargita Megye Tanácsa is partner. A projektben elkészült akciótervet is megszavazta a testület. Dósa Levente szakértő bemutatásából kiderült, hogy a program célja elsősorban a vidéki kis- és középvállalkozások erősítése, a szakpolitikák fejlesztése, és olyan innovatív tevékenység támogatása, amely elősegíti a vidéki turizmus bővítését. A projekt főterméke az az akcióterv, amely a későbbiekben Hargita megye turisztikai stratégiájának kiinduló pontja lesz, elősegítve a magán- és a közszféra közötti hatékony együttműködést is.

Meghosszabbítja a bérleti szerződést Hargita Megye Tanácsa a Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházzal, így a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati és fertőzőosztályának továbbra is a csíksomlyói ingatlan ad helyet. Ezzel egy időre megoldódik az osztály helyzete, hiszen tavasszal a tetőszerkezet javításának is nekifog az ingatlan tulajdonosa. A hosszú távú terv továbbra is egy új épületszárny építése a Nagy Laji – dombján az osztály számára. Ennek kapcsán Borboly Csaba köszönetet mondott az RMDSZ parlamenti képviseletének is. A tanácsülésen a testület ugyanis arról is szavazott, hogy a későbbiekben a fejlesztési minisztérium alá tartozó Országos Beruházási Társaság (CNI) átveheti azon területeket, amelyekre öt-hat éven belül megépülhet a kórház sürgősségi eseteket fogadó egységének új épülete, valamint a tüdőgyógyászati és fertőző betegségek osztályának helyet adó új épületszárny, így jó esélyek vannak arra, hogy a beruházást kormánytámogatásból valósítsák meg.

Vámszer Gézáról nevezték el a Hargita Megyei Művészeti Népiskolát

Hargita Megye Tanácsának alintézményét a néprajzkutató, művészettörténész, és középiskolai tanárról Vámszer Gézáról nevezték el, döntötte el a testület. A tanácsülést névadó ünnepség követte. Az iskola októberben alakult új zenekara és ugyancsak a népiskolában tanuló balett csoport műsora tette színvonalassá az eseményt.

A tanácsülésről készült összefoglaló a közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/312272312735892/

Csíkszereda, 2018. december 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774