Megoldódott a gyermekvédelmi rendszer pénzügyi nehézsége

Több mint 100 beruházás és munkálat van folyamatban

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Fontosnak tartjuk, hogy regionális kórházzá váljon a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, ennek érdekében is hozott döntést november 23-án, péntek délután soros havi ülésén Hargita Megye Tanácsa testülete a megyeháza márványtermében.  A jelenlévő tanácsok egyöntetűen jóváhagyták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház C szárnya bővítésének és 2. emeletének felújításának műszaki tervét. 

A tanácsülés kezdetén Kolcsár András megyei tanácsosi mandátumának megszűnését követően helyét Sándor Krisztina vette át, aki ünnepélyesen letette az esküt, így a testület tagjává vált, a turisztikai szakbizottságot erősíti tevékenységével.

Az RMDSZ parlamentereinek közbenjárásának köszönhetően megoldódott a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság év végi pénzügyi problémája, így a költségvetés kiegészítésről is döntött a testület

– Örvendek, hogy a gyermekvédelmi rendszerrel szembeni vállalásainkat tudtuk maradéktalanul teljesíteni: nem volt leépítés, nincs gond a fizetéseket illetően az év utolsó hónapjában sem, sőt – bár nem kötelező – a vakációs jegyeket is biztosítjuk számukra, hogy még idén megkaphassák – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Ezt követően Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője bemutatta a közvita alatt álló megyei szociális és gyermekvédelmi stratégiát, amelynek előkészítésekor tárgyaltak az összes helyi önkormányzattal és civil szervezetekkel, összesen öt találkozót szerveztek, és kérdőív formájában is gyűjtötték az adatokat.

Fontosnak tartjuk, hogy az országos tantárgyversenyeken kiemelkedő eredményeket elismerjük, oda kell figyeljünk a tehetséges fiataljainkra – fogalmazott a megyeelnök. A tanácsülésen megszavazták a megyei tantárgyversenyek és olimpiászok 2018-as évi finanszírozásának jóváhagyására vonatkozó határozatot. A testület egyet értett abban is, hogy Székelyudvarhelyen az Építők útja 1/1 szám alatt található lakrészt a Hargita Megyei Művészeti Népiskola ügykezelésébe adják át, oktatási céllal. Az ingatlan kulcsát jelképesen Borboly Csaba megyeelnök adta át Sándor Árpádnak, a népiskola menedzserének.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök a tanácsosok figyelmébe ajánlotta a tovább fejlesztett Beruházási oldalt, ahol minden beruházás nyomon követhető. Érdekességként megjegyezte, hogy jelenleg 105 beruházás és munkálat van folyamatban a megyében.

Végül határozatot fogadtak el a december 6-9. között a magyarországi Pest megyei hivatalos látogatás küldöttségének jóváhagyásáról.

A különféléknél a megyeelnök és a megyei tanácsosok beszámoltak a testületnek az elmúlt időszakban tett tanulmányutakról és egyeztetésekről. Kántor Boglárka megyei tanácsos az Ifjúság Éve jegyében bejelentette, hogy lemond tanácsosi tiszteletdíjáról és azt a Gyergyói Területi Ifjúsági Tanácsnak ajánlja fel hátrányos helyzetű fiatalok megsegítése érdekében.

A tanácsülésről készült összefoglaló az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2222680428057595

Csíkszereda, 2018. november 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774