Meglátogatta az udvarhelyi inkubátorházat Spaller Endre

(0 Szavazat)71 megjelenítés

Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke Udvarhelyre látogatott július 24-én, pénteken, ahol megtekintette a Harghita Business Center elnevezésű vállalkozói inkubátorházat. A találkozón részt vettek a magyar küldöttség tagjai, illetve Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bíró Barna Botond és Orosz-Páll Levente megyei tanácsosok. 

Borboly Csaba megyeelnök Tusnádfürdőn a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében találkozott Spaller Endrével és küldöttségével, ahol elmondta, fontos számára és a székelyföldi fiatalok számára ez a látogatás, amely konkrétumokat tartalmaz a magyar-magyar együttműködésben.

– Fontos az innováció, a tudás és a gazdasági élet fejlesztése Székelyföldön, anélkül nem lehet itthon maradni – fogalmazott a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa együtt dolgozik a Nemzeti Innovációs Hivatallal azon, hogy az innovációval foglalkozni kívánó fiatalok bekapcsolódhassanak a magyar start-up rendszerbe, összejöveteleket szervezzenek számukra, részvételük biztosítva legyen a magyarországi start-up versenyeken, on-line mentorálást, befektetési és pályázati tanácsadást kapjanak, illetve a későbbiekben a központot működtető személyzet megfelelő képzésben részesülhessen.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az inkubátorház megépítését és működésbe helyezését 50 százalékban az Európai Unió, 50 százalékban pedig Hargita Megye Tanácsa támogatja, a projekt összértéke 4 073 099 lej, a munkálatokat a szerződés értelmében év végéig kell befejezni. A 48 irodahelyiséggel, illetve az úgynevezett közös használatú terekkel, mint titkárság, konferencia, tárgyaló- vagy kiállítóteremmel kialakított inkubátorház célja Székelyudvarhely és térsége fenntartható gazdasági-társadalmi fejlesztésének segítése, illetve az üzleti környezet javítása az üzleti infrastruktúrába való beruházás révén.

 

Csíkszereda, 2015. július 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774