Meglátogatta a Galffi’s csokoládé manufaktúrát Borboly Csaba

(0 Szavazat)261 megjelenítés

A Galffi’s csokoládé manufaktúránál tett látogatása során Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke betekintést nyert Gálffi Dezső székelyudvarhelyi vállalkozó kézműves csokoládéinak készítési módszerébe. A csütörtöki, augusztus 27-i találkozón a vállalkozó Borboly Csaba közbenjárását kérte annak érdekében, hogy a kézművesműhely mellett egy gyárnak helyet adó ingatlant találjon. Gálffi Dezső elmondása szerint szükség lenne üzemi szinten is előállítani a csokoládékat, hiszen nagy rá a kereslet. 

– A manufaktúra napi 200 csokoládét képes előállítani, ezt tervezzük 2000-re növelni, hogy ki tudjuk elégíteni a keresletet, és országos szinten is forgalmazni termékeinket – mondta a vállalkozó hozzátéve, hogy szeretné termékeit a nagyobb áruházláncok polcain is látni. Ugyanakkor tervezik egy magyarországi gyár létesítését is a magyar fogyasztók kiszolgálása céljából. Gálffi Dezső elégedetten tért haza a magyarországi Szerencsen megrendezett Csokifesztiválról, mint mondta, nagy a kereslet külföldön is jó minőségű csokoládéra. Borboly Csaba szerint példaértékű a fiatal vállalkozó sikere itthon és külföldön is, amit támogatni kell. Gálffi Dezső egy 2-3 ezer négyzetméteres ingatlant keres Székelyudvarhely térségében, ahol kialakítaná a gyárat, mely nagyobb kapacitással lenne képes előállítani a csokoládét.

– Azontúl, hogy az ehhez hasonló kezdeményezéseket fel kell karolnunk és támogatnunk kell a fiatalok vállalkozási kedvét itthon, azt gondolom, hogy sikeresen tudja képviselni termékeivel térségünket a különböző vásárokon – hangsúlyozta a megyeelnök egyetértve Gálffi Dezső azon elképzelésével, hogy a helyi termék forgalmazása térségünket is népszerűsíti.

Csíkszereda, 2015. augusztus 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774