Meglátogatta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat dr. Andrei Baciu egészségügyi államtitkár

Szombaton, december 19-én a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba látogatott dr. Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.

(0 Szavazat)10 megjelenítés

A tisztségviselőt dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere, dr. Adrian-Cristian Dobrică, a kórház műtőblokkjának vezetője, dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda város polgármestere kísérte el a kórház több osztályára.

Az államtitkár megnézte a Sürgősségi Betegellátó Egységet, a neurológiai, onkológiai, kardiológiai, intenzív terápiás osztályokat, a műtőblokkot, az új laboratóriumot és a radiológiai osztályt. Beszélgetett ügyeletes orvosokkal, és megtekintette az idén érkezett új felszerelés több elemét, például a beüzemelés előtt álló performáns CT-t, a sterilizáló és a laboratórium új gépeit is. A helyi elöljárók ismertettek több, a kórház fejlesztését érintő tervet, például a sürgősségi osztály kibővítésére és felszerelésére vonatkozót, illetve a fertőző betegségeket kezelő osztály és a tüdőgyógyászati osztály számára szükséges új épület tervét. Mint jelezték, a kórház minden épületét a központi kórházépület köré kívánják csoportosítani. Vázoltak ugyanakkor szakmai terveket is: egy stroke (agyi érkatasztrófa) központ és egy intervencionális kardiológiai központ létrehozását.

Az államtitkár úgy értékelte, a csíkszeredai egészségügyi intézménynek jó felszereltsége van, a kórház jó összképet nyújt, ezért és a nyilvánvaló csapatmunkáért gratulált a kórház vezetőjének és a helyi tisztségviselőknek. Andrei Baciu ugyanakkor támogatását ajánlotta fel a kórházat érintő infrastrukturális és szakmai fejlesztési tervekhez.

Csíkszereda, 2019.12.21


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774