Megkezdődött az ingyenes szűrés Csíkszentgyörgyön

Tizenegy magyarországi szakember végez vizsgálatokat

(0 Szavazat)74 megjelenítés

Ma kezdődött és péntekig tart a Bács-Kiskun megyei orvosok ingyenes szűrővizsgálata a csíkszentgyörgyi kultúrotthonban. Az érdeklődőket naponta 9 és 16 óra között várják a magyarországi szakorvosok, akik a helyi elöljárókkal együtt ismételten felhívják a lakosság figyelmét, hogy éljenek a lehetőséggel. 

A Bács-Kiskun megyeiek idén kilencedik alkalommal tartanak szűrővizsgálatot Hargita megyében, ami egy jól működő testvérkapcsolat eredménye a két megye között, társszervezői a helyi önkormányzat és a közbirtokosságok.

Hétfőn, május 11-én sajtótájékoztatót tartottak a csíkszentgyörgyi közbirtokosság székhelyén Hargita Megye Tanácsának képviselői: Borboly Csaba elnök, Zonda Erika vezérigazgató, Becze István megyei tanácsos; Tar Gyöngyi, a  Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője, Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, Demeter Ibolya csíkszentgyörgyi háziorvos, Korodi Attila parlamenti képviselő, György József, Csíkszentgyörgy polgármestere, Szabó László alpolgármester, Kézdi József, a csíkszentgyörgyi közbirtokosság elnöke, Sándor Zoltán, a bánkfalvi közbirtokosság elnöke, a Bács-Kiskun megyei orvosok és vezetőik, Mócza György, a kecskeméti kórház főorvosa, illetve Svébis Mihály főigazgató.

A jelenlevők egyöntetűen köszönetüket fejezték ki a magyarországi orvosoknak önzetlen munkájukért, a csíkszentgyörgyi elöljárók pedig külön köszönték, hogy idén a  választás községükre esett, majd mindannyian hasznos munkát kívántak az orvosoknak.

A magyarországi szakemberek hathatósan hozzájárulnak az emberi életek megmentéséhez, mondta Borboly Csaba, és értékelte a két megye eredményes testvérkapcsolatát.

Sajnos ma még nem fordítunk elég hangsúlyt a betegségek megelőzésére, ezért fontos a hasonló programok megszervezése, mondták a szakemberek, Tar Gyöngyi és Demeter Ferenc. Előbbi hozzátette: ennek érdekében sokat tesz Hargita Megye Tanácsa, ezért köszönet illeti az intézmény munkatársait.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az ideggyógyász, a gyerekorvos, a sebész, a fül-orr-gégész, a laborfőorvos, a nőgyógyász, a radiológus, a tüdőgyógyász. Továbbá kardiológus, belgyógyász, urológus, aneszteziológus is érkezett a csapattal.

Mócza György köszönetét fejezte ki a helyieknek, hogy megfelelően kialakították a vizsgálókat a kultúrotthon épületében. Mint mondta, minden évben újítanak az igények és a lehetőségeik függvényében, illetve bővítik a műszereket is. Az idei újdonság, hogy a fül-orr-gégész is érkezett a csapattal, aki széles körű vizsgálatot biztosít gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mócza György továbbá azt kérte a helyi orvosoktól, hogy a betegek kezeléséről, állapotáról kapjanak visszajelzést.

Mindenkit várnak a szűrővizsgálatra, a polgármester elmondta, igyekeztek minden lehetséges eszközzel felhívni a lakosság figyelmét a lehetőségre, a sajtón keresztül is biztatnak mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel.

 

Csíkszereda, 2015. május 11. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774