Megjelent a felkészítő füzet második része a VIII. osztályosoknak

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Az elsőhöz hasonlóan, ez a kiadás is a kisérettségire való felkészülésben segíti a diákokat, elsősorban azokat, akik kimaradtak az online oktatásból. A felkészítő füzet Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával, Hargita Megye Tanfelügyelősége szakmai koordinálásával és Kovászna Megye Tanfelügyelősége partnerségével készült el, az első kiadást két héttel korábban kézhez kapták a diákok. A folytatás is elkészült, magyar nyelv és irodalomból, román nyelv és irodalom, illetve matematikából segíti a diákokat az ismétlésben, a különböző feladattípusok megismerésében, megértésében és megoldásában, a gyakorlatok, feladatok önálló elvégzésében. Ebből a kiadásból az elsőhöz hasonlóan 500 darabot nyomtattak, amit összesen hatvan iskola diákjai között osztanak szét.  

A projekt koordinátorai Ferencz-Salamon Alpár megyei tanácsos, Hargita Megye Tanácsa oktatási szakbizottságának elnöke, Demeter Levente Hargita megyei főtanfelügyelő és Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő. A román nyelv és irodalom részt Bartolf Hedwig, Bandas Luminita Ramona, Bors Kinga és Császár Tünde Márta, a magyar nyelv és irodalmat Dáné Szilárd, Bogács Nóra Ágnes, Kőmíves Noémi, Orbán Boróka, a matematikát Hodgyai László, Császár Sándor, Deák Zsuzsánna, Molnár Klára, Hodgyai Mária Magdolna dolgozták ki.

„A felkészítő füzet második részét is ugyanúgy kell használni, mint az elsőt, és reméljük, hogy a tanév kezdetéig megérkezik minden diákhoz, hogy segíteni tudja a vizsgára való felkészülést. Örülök, hogy sikerült megvalósítani ezt a projektet, és ezúton is köszönöm minden pedagógusnak, aki részt vett az első és a második munkafüzet kidolgozásában” – nyilatkozta Ferencz-Salamon Alpár.

„Fontosnak tartjuk, hogy a diákok a jelenlegi helyzetben is folytatni tudják tanulmányaikat, a vizsgákra való felkészülést. Úgy véljük, mindenkinek meg kell teremteni a lehetőségeket a tanuláshoz, ezért készültek a felkészítő füzetek azok számára, akik kimaradtak az online oktatásból, illetve olyan digitális programon is dolgozunk, amely a vidéki és a hátrányos helyzetben levők oktatását is támogatja. Habár a megyei tanácsnak nem hatásköre, de prioritásként kezeljük az oktatást, ezért ezúton is köszönöm partnereinknek, hogy segítségükkel ez a kezdeményezésünk is megvalósulhatott” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az elkészült felkészítő anyag online is elérhető Hargita Megye Tanácsának honlapján:

https://hargitamegye.ro/hargita-megye/oktatas.html

 

Csíkszereda, 2020. május 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774