Mégis csak folytatja a zetelaki járda építését a kivitelező cég

Tizennyolc nap maradt a befejezésre 

(1 Szavazat)51 megjelenítés

Folytatja a zetelaki járda építését a kivitelező cég, a munkálatoknak október 9-én fogott neki október 4-i vállalásának megfelelően. A kivitelezéssel több probléma is adódott, a munkálatok elvégzését egy bákói cég nyerte el, aki késve fogott neki az építésnek, és az elvégzett munkája is pontszerű javításokra szorul. Továbbá kiderült, hogy az említett cégnek pénzügyi nehézségei adódtak. Felmerült, hogy a megyei tanács szerződést bont, azonban ez csak további alapos jogi alátámasztás után történhet meg, és a jogászok véleménye, hogy a bontással ebben a fázisban egy esetleges per esetén bizonytalan lehetne annak a kimenetele, a megszabott határidő lejárta után történhet meg. A vállalkozónak október 31-ig kell elkészülnie a járdával, sürgősen megoldást kell találnia a munkálatok határidőn belüli elvégzésére. 

A Járdaépítési programot finanszírozó megyei tanáccsal való többszöri megbeszélés alapján elvégzik a pontszerű kijavításra szoruló munkálatokat és előkészítik a járdaalap tömörítését aszfaltozásra. Október 10-én a tervező letette a járda-, sánc- és támfalépítési helyszínek módosítására vonatkozó tervpontosításait, amelyet jelenleg az illetékesek ellenőriznek pénteki határidővel. A megyei tanács munkatársai megbeszélést tartottak a helyszínen, ahol a felsoroltak mellett megállapodtak abban, hogy október 18-ig el kell készülniük a teljes járdaszakasz tömörítésével, hogy lehessen aszfaltozni, továbbá a mintavételnek is meg kell lennie laboreredménnyel együtt, amelyet a műszaki felügyelő leellenőriz és elfogad. Ezenkívül szintén október 18-i határidőre kell elkészülnie a kivitelezőnek a fennmaradt körülbelül 100 méter hosszúságú sánc kibetonozásával, illetve fel kell mutatnia egy beszállítói szerződést a betonsánc fedlapokra, október 30-ig. A felsoroltak be nem tartása esetében a megyei tanács megfelelő indokokkal megalapozva felbontja a szerződést a kivitelezővel. A megkötött szerződés szerint a kivitelezőnek szeptember 20-ig kellett volna elkészülnie az aszfaltozott járdával, azonban szerződéshosszabbítást kért és kapott október végéig.

A témáról megkérdeztük Nagy Attila, zetelaki polgármestert is, aki elmondta, ahhoz nem fér kétség, hogy minden fél érdeke, hogy a járdaépítés szerencsésen és a megfelelő minőségben befejeződjön. Ez nem jelenti azt, hogy ha a kivitelező nem teljesíti a feltételeket, illetve a szerződésben foglaltakat, nem kell szerződést bontani. Alapvetően úgy látom, hogy a problémák kisebb részben a terv hiányosságainak, illetve a nehéz terepnek köszönhetőek, de java részben a kivitelező az építéshez való viszonyulásából adódnak. Hozzátette, el kell mondani azt is, hogy a problémákból adódóan sok időt, energiát von el a megye munkatársaitól, akik ez helyett foglalkozhatnának más fontos beruházással is. Jelenleg a kivitelező gőzerővel dolgozik a hibák kijavításán és az aszfaltozást megelőző munkák elvégzésén. Ha a kivitelező eddig is hasonló viszonyulást mutatott volna, illetve nem későn kezdi és nem hagyja félbe a munkát, most nem itt tartanánk. Én továbbra is szurkolok úgy magunknak, haszonélvezőknek, mint a kivitelezőnek, hogy sikerüljön megépíteni a járdát – fogalmazott a polgármester.

A megyei tanács szakemberei folyamatosan számon kérik a kivitelező cég munkáját. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke korábban egyeztetett a járdaprogramról Zetelakán Nagy Attila polgármesterrel és Sándor Barna térségi megyei tanácsossal: https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856.73407.215328865181171/1294212803959433/?type=3&theater, valamint a helyszínre látogatott szeptember 29-én Szabó Barna megyemenedzserrel, hogy a helyi polgármesterrel közösen tekintsék meg a munkálatokat: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1391305064250206.

A témához kapcsolódó előző közleményeinket a megyei tanács honlapján olvashatják: a http://hargitamegye.ro/hirek/kozel-3-km-jarda-epul-gyergyoalfaluban-es-zetelakan.html, és a http://www.hargitamegye.ro/hirek/kesik-a-jarda-epitese-zetelakan.html, illetve a http://www.hargitamegye.ro/hirek/borboly-csaba-nem-fogunk-fizetni-a-rosszul-kivitelezett-munkaert.html linken.

Csíkszereda, 2017. október 13. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774