Meghosszabbították az egyháztámogatási program leadási határidejét

Hargita Megye Tanácsánál június 4-ig várják a pályázatokat

(0 Szavazat)117 megjelenítés

Meghosszabbította a leadási határidőt Hargita Megye Tanácsa, június 4-ig várják a pályázatok benyújtását. A megyei tanács 2018-ban is meghirdette Egyháztámogatási programját a Hargita megyei templomok, egyházi épületek felújításának, építésének támogatására. 

Az idei kiírás keretében alapeszközöket, melyek használati ideje nagyobb egy évnél és egységáruk (beleértve az ÁFÁ-t is) nagyobb mint 2500 lej, nem tudnak finanszírozni a pályázat keretében, viszont ezek önrészként elszámolhatóak (pl. kazán, harang, toronyóra stb.). A fűtésrendszerekre vonatkozó pályázati kérések esetén támogatást nyújtanak a beszereléshez vagy felújításhoz szükséges anyagvásárlásra és munkálatokra. A támogatás kiterjed meglevő orgonák, valamint toronyórák felújítási munkálataira, tervezési munkálatokat viszont nem áll módukban támogatni. A pályázati kiírás templomok és más egyházi épületek építésére és felújítására, valamint az egyház tulajdonában lévő ingóságok karbantartására és állagmegóvására vonatkozik. Nem támogathatják a következő munkálatokat: tereprendezés, kerítésjavítás, melléképületek építése és javítása stb.

– Célunk ezúttal is az, hogy segítsük a történelmi egyházakat a különböző munkálatok, beruházások megvalósításában, épített örökségünk megőrzésében, hiszen egyházaink igencsak fontos szerepet töltenek be közösségeink életében – mondta a kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójába (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám), vagy a  területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918. December 1. út 9. szám; Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet; Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám, 5-ös iroda; Maroshévíz, Nicolae Bălcescu út 14. szám (a városháza épülete), II. emelet, 214-es iroda) lehet benyújtani.

Nem hagynak jóvá vissza nem térítendő támogatást azoknak az egyházközségeknek, amelyek nem számolták el az előző évben jóváhagyott vissza nem térítendő támogatást, nem fizették vissza a jóváhagyott és el nem számolt összegeket (beleértve az összegekhez tartozó késedelmi kamatokat és büntetéseket), valamint azoknak az egyházközségeknek, amelyekkel perben áll a megyei tanács. A pénzügyi támogatás igénylésére összeállított iratcsomónak kötelezően tartalmaznia kell az egyházi főhatóság engedélyét, a Hargita Megye Tanácsától igényelt pénzügyi támogatás megszerzésére.

A Hargita Megye Tanácsa által biztosított támogatás a kérelmező egyházközség által letett költségelőirányzat teljes értékének legtöbb 80%-át fogja képezni. A különbségből adódó 20%-ot a kérelmező egyházközség kell biztosítsa. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kérelmező 20%-os önrészét az egyházközség által benyújtott költségelőirányzat teljes értékére kell számolni, és nem a Hargita Megye Tanácsa által biztosított támogatás értékére. Továbbá az önrész legkevesebb 20%-os értéke változhat a Hargita Megye Tanácsa által nyújtott pénzügyi támogatás értékének függvényében.

A pénzügyi támogatásra jóváhagyott összegek teljes egészében, vagy adott esetben részletekben a kérelmező egyházközségnek lesznek kiutalva, az egyházi főhatóság tájékoztatásával. Az elszámoló okiratokat 2018. december 15-ig kell benyújtani. Ajánlott az elszámoló okiratok benyújtása a munkálatok elvégzése és átadása utáni harminc napon belül, de nem később, mint a finanszírozási szerződés határidejének lejárta (2018. december 15.). Abban az esetben, ha a pályázati kérelem nem felel meg a részvételi feltételeknek, nem részesül támogatásban.

A vissza nem térítendő támogatás igényelhető a program útmutatójában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján, amely Hargita Megye Tanácsának székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 206-os iroda), illetve a területi irodáknál igényelhető, valamint letölthető a megyei tanács honlapjáról: egyhazak.hargitamegye.ro. Kapcsolattartó személy: Szabó Szidónia, tel.: 0266-207700 (belső: 1105), e-mail: szaboszidonia@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2018. május 18.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774