Meghirdette ifjúsági pályázatait Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Tematikus és cseretáborok szervezését, képességfelmérő és érettségi vizsgákra való felkészítők szervezését, szemléltető és didaktikai eszközök vásárlását, szakoktatáshoz szükséges tananyagok szerkesztését és nyomtatását, ifjúsági tevékenységek szervezését partnerségben a Hargita megyéhez hasonló hagyományokkal rendelkező megyék szervezeteivel, intézményeivel, továbbá versenyek, tudományos tevékenységek szervezését támogatja idei ifjúsági programja révén Hargita Megye Tanácsa.

A pályázati programból finanszírozzák továbbá az iskolák által kezdeményezett egészségmegőrző progam keretében az utazási költségeket az I-VIII. osztályos tanulóknak a sportolási lehetőségekhez való hozzáférés biztosítása érdekében, egyetemisták, diákok önkéntesi és gyakornoki tevékenységét, felszerelések beszerzését a fiatalok gasztronómiai ismereteinek elmélyítése, V-VIII. osztályos diákok műhelytevékenységének és szaktudásának fejlesztése érdekében, szakmai tapasztalatcserék szervezését (tangazdaságok, mintafarmok, gyárak látogatása), az erdei iskola program tevékenységeit, pályaorientációs szakmai tevékenységeket, az after school programokat és a más intézményekhez benyújtott pályázatok önrészét.

A kiírásra pályázhatnak a Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató  alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak, amelyek a romániai törvények szerint létrehozott és bejegyzett jogi személyek. A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profitorientált tevékenységre. Az ifjúsági pályázat idei előirányzott keretösszege 250 000 lej.

– Azért dolgozunk, hogy fiataljainkat segítsük a pályaorientációs kérdéseik kapcsán, hogy érdemes legyen nekik a szakoktatás felé fordulni, hogy a román nyelv tanulása többé ne okozzon számukra problémát. Feladatunknak tekintjük a fiatalok itthon tartását, illetve hazavonzását. Dolgozunk ugyanakkor az oktatási intézményi állások megmaradásáért és azért is, hogy a diákok megfelelő, XXI. századi körülmények között tanulhassanak vidéken és városon egyaránt. Erre kívánunk ráerősíteni pályázati programunk által is –  mondta a meghirdetett pályázat kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az elmúlt években fokozatosan növeltük a pályázat keretösszegét, az elmúlt 4 évben közel 1 millió lejt fordítottunk ifjúsági pályázati kiírásunkra. Míg 2010-ben 90 000 lej volt a pályázat keretösszege, ma már 250 000 lejes kerettel indult a kiírás.

– Partnerként tekintünk a fiatalokra, akikre szükségünk van Székelyföld fejlesztése érdekében. Ezúton is felhívjuk a figyelmüket, hogy használják ki a pályázati lehetőségeket! Arra biztatom a fiatalokat, hogy legyen bátorságuk nagyot álmodni, kilépni a komfortzónájukból, merjenek fejlődni, vállalkozni – fogalmazott Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában 2020. március 26-án 12 óráig, valamint a területi irodákban 2020. március 26-án 10 óráig lehet benyújtani:
- Székelyudvarhely, 1918. December 1. út  9. szám
- Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet
- Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12 szám,.
- Maroshévíz, , B-dul Nicolae Balcescu sugárút,14 sz., II emelet, 214-es iroda.

A pályázati űrlapokat elektronikus formában a ferenczjudit@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatás az ifjúsági programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely elérhető a https://hargitamegye.ro/ oldalon, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Ferencz Judit, telefon: 0266 207700/1308, e-mail: ferenczjudit@hargitamegye.ro.

 

Csíkszereda, 2020. február 28.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774