Megbírságolták a mobiltelefon-szolgáltatókat a lefedettség miatt

Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a számonkérésért, hiszen Hargita Megye Tanácsa is többször jelezte a problémát

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Megbírságolta a három legnagyobb romániai mobiltelefon-szolgáltatót a távközlési piacot felügyelő bukaresti hatóság, mert elmulasztották teljesíteni a hálózat kiépítésében vállalt kötelezettségüket, adta hírül az országos sajtó néhány nappal korábban. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönőlevelet intézett a távközlési piacot felügyelő bukaresti hatósághoz a hiányosságok miatti büntetésért, hiszen, mint már többször jelezte a megyei tanács, ezek a hiányosságok emberéleteket is követelhetnek. 

Hargita Megye Tanácsa is számos intézkedést tett már a szóban forgó probléma megoldása érdekében, hiszen csak hogy néhány példát említsünk, kaptak bejelentést a parajdi községi rendőrségtől, hogy a balesetekhez gyakran későn érkezik a mentő a térerő hiánya miatt, de jelezték a problémát a hegyimentők is. Mindez megengedhetetlen, főként mikor emberéletek múlhatnak ezen, fejti ki Borboly Csaba a mobiltelefon-szolgáltatók büntetése kapcsán írt blogbejegyzésében.

De emellett elkeserítő az is, írja a megyeelnök, hogy ma, a felgyorsult kommunikáció, hipernet, okostelefonok és okosórák világában, mikor másodpercenként áramlanak oda-vissza az információk, Romániában még mindig vannak olyan települések, ahol az alapvető kommunikációs feltételek sem biztosítottak. Megengedhetetlen, mert a technikai adottságoknak köszönhetően fel kell tudjanak zárkózni a vidéki települések, a munkahelyteremtés, a fiatalok letelepedése szempontjából is kiemelten fontos, hogy minden kis faluban legyen telefonhálózat és internetelérhetőség, hangsúlyozta több alkalommal is a célkitűzéseket Borboly Csaba. De ugyanígy elengedhetetlen a megfelelő mobiltelefon-szolgáltatás a turimusfejlesztés szempontjából is, magyarázza a megyeelnök.
Borboly Csaba blogbejegyzése és nyílt köszönőlevele az alábbi linken olvasható:
http://www.borbolycsaba.ro/blog/tragikomikum/

Csíkszereda, 2016. július 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774