Megalakult a helyi érintettek csoportja

EU-s pénzből finanszírozzák Hargita Megye Értéktára kialakításának egy részét

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Megalakult a helyi érintettek csoportja a CD-ETA „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage”, A kulturális és természeti örökség együttműködésben való digitalizálása elnevezésű projekt keretében. Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt ebben a természeti és kulturális értékek digitalizálására vonatkozó projektben, amelynek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy európai uniós forrásokból finanszírozzák Hargita Megye Értéktára kialakítási munkálatainak egy részét. A projekt első fontos lépése a helyi érintettek csoportjának kialakítása volt, amely megtörtént a kedden augusztus 2-án tartott találkozón, ami egyben a tagok első megbeszélése is volt.

A helyi érintettek csoportja, olyan célcsoport, amelynek tagjai érintettek a kulturális és természeti értékek digitalizációjában, olyan intézmények munkatársai mint például könyvtárak, iskolák, nemzeti parkok, Hargita megye kulturális vagy vallási intézményei, múzeumok, polgármesteri hivatalok, ismertette a találkozón Zonda Erika vezérigazgató. Kifejtette nagy öröm számára, hogy pozitívan jeleztek vissza és érdeklődnek a projektben való részvétel iránt, ez azt jelenti, hogy számukra is fontos ez a projekt. Továbbá bemutatta a projekt részleteit, elmondta időtartama 2016-2021, ebből 36 hónapot arra szánnak, hogy digitalizálási stratégiákat és politikákat dolgozzanak ki, további 24 hónap alatt pedig ezeket gyakorlatba ültetik. Valamint a projekt és a Hargita Megyei Értéktár közötti kapcsolatról Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója beszélt. Az ülésen kitértek arra is, hogy miért jó a kulturális és természeti értékek összegyűjtése, digitalizálása, valamint felvetődött az a probléma is, hogy milyen kritériumok alapján fogják majd eldönteni valamiről, hogy bekerüljön-e az értéktárba.

Amint azt korábbi közleményünkben ismertettük (http://hargitamegye.ro/hirek/folyamatban-van-hargita-megye-ertektaranak-kialakitasa.html) az érintettek megkeresik a program és az értéktár bizottság tevékenysége közötti kapcsolódási pontokat, kihasználják a program adta lehetőségeket a megyei értéktár bizottság tevékenységének lebonyolításában. A projektben kidolgozott digitalizálásra vonatkozó stratégiák, jó gyakorlatok és alkalmazások segítik majd a megyei értéktár digitalizációját.

 

Csíkszereda, 2016. augusztus 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774