Még lehet karácsonyi ajándékot készíteni a nehéz sorsú gyermekeknek

Kolozsváron folytatják a székelyudvarhelyi az Adventi Keresztyén Zenefesztivált

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Advent első vasárnapján megtartották a II. Székelyudvarhelyi „Várom az Urat” Adventi Keresztyén Zenefesztivált a Szent Miklós Ifjúsági Házban. A Hargita Megye Tanácsa által is támogatott fesztivál célja a keresztyén fiatalok egybegyűjtése és olyan közösségi élmény nyújtása, melyből több évig is lehet erőt és bátorságot meríteni a keresztyén értékrend felvállalására. Az alkalmon mintegy 270 személy vett részt.

Kezdésként Moldovan Radu, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye ifjúsági szakelőadója és Tussay Szilárd, az Erdélyi Református Egyházkerület IKE szövetségének ifjúsági referense köszöntötte az egybegyűlteket. Tussay Szilárd röviden bemutatta az IKE szövetség 2016-ra tervezett nagyszabású programját, a III. Válts Irányt IKE Fesztivált, amelyet 2016. augusztus 9–13. között tartanak Szovátán. A köszöntéseket követően Márk Attila zenei előadását hallgathatták meg a jelenlévők, aki magyar költők istenes verseit zenésítette meg. Ez után a Bethlen negyedi Református Egyházközség ifjúsági kórusa, a Gábriel adott elő néhány kórusdarabot, amely lélekben előkészítette a jelenlevőket az igei üzenetre. Az áhítatot Szatmári Szilárd csíkszeredai református lelkipásztor, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye főjegyzője tartotta. Az áhítatot követően könnyebb zenei műfaj következett, a Felsősófalváról érkező Nóta-Móka együttes örvendeztette meg a közönséget ifjúsági és gyerekénekekkel. A jelenlévőknek a szervezők meglepetést is tartogattak Márton Előd, a Marosvásárhelyi Református Kollégium iskolalelkészének személyében, aki két saját szerzeményét adta elő rap stílusban. A szombatfalvi alternatív ifjúsági istentiszteleteken is zenélő Szike Band fellépése alatt a hangulat a tetőfokára hágott, és mindenki fennállva énekelte a Szike Band tagjaival együtt a zsoltáríró szavait: „várom az Urat, várja az én lelkem és bízom ígéretében”. A zenélő együttesek sorát a KRK együttes zárta, amely a Kézdivásárhelyi Református Kollégium diákjaiból és iskolalelkészéből álló zenecsapat. A fesztivált Moldovan Radu zárógondolatai fejezték be, aki arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a csodás közösségi élmény után, amit a fesztivál nyújtott, következnie kell az egyéni elcsendesedésnek is, és mindenkinek a maga egyéni módján is kell várnia az Urat.

A zenefesztivál gyűjtőpontként is szolgált az Ajándékozz Örömet című program számára. Ezzel a nehéz sorsban lévő gyerekek és fiatalok számára szeretnének egy kis örömet szerezni azáltal, hogy karácsonyra egy kis ajándékkal lepik meg őket. Eddig 40 fiatal és gyerek számára gyűlt össze ajándékdoboz, melyet a székelyudvarhelyi szociális intézményekben szereplők számára fognak majd átadni. A program még tart, és december 4-ig 9.00–12.00 és 14.00–17.00 között lehet az előkészített ajándékos dobozokat átadni a Szombatfalvi Református Egyházközség lelkészi irodájában, cím: Varga Katalin utca 3. szám. A szervezők kérése, hogy a dobozon tüntessék fel a kort és a nemet, akinek az összeállított ajándékos dobozt el akarják juttatni, például: „16 éves lány”.

Mindazok, akik a zenefesztivál hangulatát az idén még át akarják élni, megtehetik Kolozsváron december 5-én 16.00-tól a Kolozsvári Diákművelődési Házban. Székelyudvarhelyről buszt szerveznek a közös utazásra, aki csatlakozni szeretne, kérjük, jelezze Moldovan Radunál a 0746-308514 telefonszámon, a radovicsik@yahoo.com e-mail címen vagy a Facebook közösségi oldalon. Az utaslistát december 2-án 22.00-kor zárják le, addig várják az érdeklődők jelentkezését.

Csíkszereda, 2015. december 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774