Másodjára indult Hargita Megye Tanácsa Internship gyakornoki programja

Újabb lehetőség a fiataloknak

(0 Szavazat)61 megjelenítés

A második alkalommal meghirdetett fizetett gyakornoki programon belül hét fiatal kezdheti el szakmai pályafutását Hargita Megye Tanácsánál. További három helyet meghirdetnek a közeljövőben. A program olyan tapasztalatot biztosít, amellyel a fiatalok később a munkaerőpiacon is előnnyel indulhatnak. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke online köszöntötte a fiatalokat az első munkanapon.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a jelenlegi körülményeket figyelembe véve, összehangolva a tevékenységeket, hatékony munkát végezzünk. A friss diplomásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az egyetemen tanultakat gyakorlatba ültessék, tudásukra és fiatalos lendületükre pedig az intézménynek is szüksége van. Várjuk javaslataikat, ötleteiket a gazdaság újraélénkítésében is. Hiszem, hogy ez a program mindenki számára előnyös. Sok sikert és jó munkát kívánok az új kollégáknak – mondta a megyeelnök.

Szőcs-Mátyás István, a Humánerőforrás és kommunikációs vezérigazgatóság vezetője is köszöntötte az új kollégákat, és jó munkát kívánt.

– A program célja a fiatalok felkészítése, ezzel is segítve a későbbi elhelyezkedésben. Reméljük, hogy eredményes lesz a gyakornokság ideje, amiből később profitálhatnak, akár a megyei tanácsnál elhelyezkedve, akár más munkahelyen. Az első gyakornoki programba kilenc fiatal nyert felvételt, közülük hárman sikeresen vizsgáztak Hargita Megye Tanácsához – számolt be a vezérigazgató.

– Hargita Megye Tanácsának Internship programja egy nagyszerű lehetőség volt számomra. Azzal foglalkoztam, amit szeretek és tanultam. Gyakorlatba tudtam ültetni az egyetemen elsajátítottakat, és minden nap tanultam valami újat. Voltak kihívások, de ezek mind a fejlődésemet szolgálták. Örülök, hogy ez a lehetőség most megadatott másoknak is, sok sikert kívánok az új gyakornokoknak – mondta Vaida Szidónia korábbi gyakornok, aki jelenleg a megyei tanács alkalmazottja.

Az új gyakornokok az intézmény különböző igazgatóságain tevékenykednek a következő időszakban: a Helyi közigazgatósági vezérigazgatóságon, a Műszaki vezérigazgatóságon, a Főépítész hivatalánál, a Gazdasági vezérigazgatóságon, a Humánerőforrás és kommunikációs vezérigazgatóságon, a Menedzsment és nemzetközi kapcsolatok vezérigazgatóságon.

A fiatalok különböző szakterületeken végezték tanulmányaikat.

Nagy Orsolya a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen diplomázott biológia szakon.

– Mindig az volt a célom, hogy miután elvégzem tanulmányaimat, itthon, Hargita megyében helyezkedjek el, ezért jelentkeztem Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programjára. Úgy gondolom, hogy ez a program nagyon jó lehetőséget biztosít a friss diplomás fiataloknak, akik ambiciózusak, vannak jó ötleteik, meglátásaik, fontos nekik Hargita megye fejlődése, és betekintést szeretnének nyerni a megye, illetve a megyei tanács működésébe – fejtette ki.

– Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, sokat várok el ettől a munkától, hiszen ez az első szakmai tapasztalatom. A kommunikációs csapatban fogok tevékenykedni – mondta egy másik gyakornok, Bilibok Karola.

Az Internship program öt hónapot tart, napi hat órás munkaprogrammal, a gyakornoki időszak végén pedig bizonylatot kapnak a résztvevők.

A gyakornokok első napjáról készült film alább tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/252657902496974/

 

Csíkszereda, 2020.05.23.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774