Márton Áron-emlékéremmel tüntette ki a csíki `56-osokat Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)18 megjelenítés

A csíki Kelemen Csongort, Nagy Benedeket, Szilágyi Árpádot, Vorzsák Jánost és Biczó Jánost tüntette ki Hargita Megye Tanácsa Márton Áron-emlékéremmel december 10-i rendkívüli tanácsülésén. A megyei tanács ezzel a kitüntetéssel ismeri el helytállásukat, nemes önfeláldozásukat, határtalan szabadság- és magyarságszeretetüket, amelyet népünk szolgálatában az `56-os események  kapcsán tanúsítottak.

Megköszönni szavakkal, kitüntetésekkel nehéz lenne a félelem árnyékában töltött évek szenvedéseit. A legfőbb jutalom talán számukra, hogy a sok keserű könny, szenvedésük, harcuk nem volt hiábavaló. Számuk azonban évről évre csökken. Amíg még vannak, amíg még köztünk vannak, becsüljük meg a történelmünket alakító embereket, szólt a hősök laudációja.

– Az `56-os hősök példamutatása követendő számunkra. És bízunk benne, hogy a felnövekvő generáció sem felejti el áldozatkészségüket és annak következményeit – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Márton Áron-emlékérmet Borboly Csaba és Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke adták át a jelen levő négy kitüntetettnek. Az `56-osok nevében Nagy Benedek mondott köszönetet az elismerésért.

A rendkívüli ülés napirendi pontjaként megszavazták a költségvetés-módosítást, olyan összegeket csoportosították át a megyei tanács tartalékalapjába, amelyeket idén nem költenek el az előzetes tervezés szerint.

Csíkszentdomokosnak, Csíkdánfalvának, Csíkmadarasnak, Csíkkarcfalvának és Csíkszenttamásnak szavazott meg jelentős támogatást Hargita Megye Tanácsa, hogy a december 12-i határidőre tudják elszámolni azt az európai uniós pályázatot, amellyel számos beruházás megvalósult Felcsík térségében. Az EU-s forrásoknak köszönhetően megvásároltak két korszerű tűzoltóautót, utak és iskolák épültek, illetve újultak meg az öt községben.

Csíkszereda, 2019. december 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774