Marketingterv és hálózatban való együttműködés hozhat megoldást a helyi turizmusban

Második szakaszban van a turizmus területén, vidéki környezetben tevékenykedő kis- és középvállalkozók problémáira irányuló akcióterv

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Negyedik alkalommal szerveztek találkozót a helyi érintettekkel, december 6-án, a csíkszeredai megyeházán, a RuralGrowth elnevezésű projekt keretében („RuralGrowth - Increasing competitiveness of SMEs in the rural visitor economy sector” - A növekedés elősegítése a vidéki térségben – a turizmus ágazatában lévő KKV-k versenyképességének növelése a vidéki térségben), melynek Hargita Megye Tanácsa is partnere.

Erős partnerség és kapcsolati rendszer kialakítására kell törekedni – hangsúlyozta Moldován Szeredai Noémi lelkész, aki levendulatermesztéssel is foglalkozik. A vállalkozó részt vett a projekt harmadik partnertalálkozóján is júliusban, melyet Spanyolországban szerveztek meg. Az ott szerzett tapasztalatairól tartott beszámolójában azt is elmondta, bár az ottani vállalkozók is gyakran küzdenek hasonló problémákkal, mint a helyiek, ők sokkal jobban kihasználják a rendelkezésükre álló lehetőségeket, emellett hálózati rendszerként nyújtanak szolgáltatásokat.

A Pro Szent Anna Egyesület vezetője, Dósa Levente aktívan hozzájárul egy olyan akcióterv kidolgozásához, mely a térségre szabottan segítené elő a turizmus területén, vidéki környezetben tevékenykedő kis- és középvállalkozások versenyképességét. Mint elmondta, elsősorban az infrastruktúrát kell fejleszteni, úgy, hogy az maximálisan kiszolgálja az adott turisztikai célpontokat.

„Térségünkben komoly problémát jelent a kommunikáció és a képzések hiánya, illetve az, hogy a fiataloknak nem nyújtanak megfelelő alternatívát a külföldi munkavállalással szemben” – emelte ki a vállalkozó.

Dósa egy marketingterv mielőbbi kidolgozását is szorgalmazza, továbbá a Székely termék márka és más közösségi védjegyek kiterjesztését a turizmus területére.

Zólya Zsombor, az októberben Nagykanizsán sorra került partnertalálkozón bemutatott jó példák helyi alkalmazását javasolta, mint például a biciklizésre alkalmas, biztonságos erdei és mezei utak kijelölését, illetve a lovasturizmus magasabb szintre való emelését. „Vannak már jó kezdeményezések a térségben több helyen is, ezeket kellene továbbfejleszteni hivatalos keretek között” – emelte ki Zólya.

A találkozó végén Farkas Enikő projektmenedzser egy kérdőívet osztott ki a helyi érintetteknek, melyben a projekt akciótervére vonatkozó meglátásaikról, javaslataikról kérdezik őket.

Február 19-én Hargita megyében veszi kezdetét az ötödik partnertalálkozó, ahol a helyi jó példákat mutatják be a magyarországi, holland, olasz, finn, spanyol és brit partnereknek.

A RuralGrowth projekt korábbi találkozóiról itt olvasható:

http://hargitamegye.ro/hirek/a-turizmus-teruleten-vallalkozok-versenykepesseget-novelnek.html

http://hargitamegye.ro/hirek/a-turizmus-fejleszteset-a-helyi-adottsagokra-kell-epiteni.html

http://hargitamegye.ro/hirek/a-helyi-turizmus-problemait-vitattak-meg-a-megyehazan.html

https://www.borbolycsaba.ro/hirek/borboly-csaba-tervezzuk-egyutt-ujra-hargita-megye-turisztikai-strategiajat/

Csíkszereda, 2017. december 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774