Március 3–6. között Budapestre költözött Székelyföld

(0 Szavazat)25 megjelenítés

A budapesti Hungexpo kiállítótérben berendezett 39. Utazás kiállításon 28 ország 350 kiállítója között mutatkozott be Székelyföld. Háromszéket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Hargita megyét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek alapítója Hargita Megye Tanácsa –, Székelyudvarhelyt és környékét a Szinfotour, Csíkszeredát és környékét a Csíkinfo iroda, Gyergyószéket a Gyergyói Turisztikai Egyesület, a Borvizek útját az Aquasic Egyesület kínálta a látogatóknak.

A magyarországiak számára mindig is kedvelt úti cél volt Székelyföld, ez az  érdeklődők számában is megmutatkozott. Ismert és keresett esemény az Ezer Székely Leány Napja, a csíksomlyói pünkösdi búcsú, de érdeklődtek falusi szálláshelyekről, szervezett programokról, gyermekbarát szállásról és szabadidős tevékenységről, mofettákról és gyógykezelésekről, valamint kulturális helyszínekről is. A több ezer szóróanyag, katalógus, amelyekkel a székelyföldi lehetőségeket kínálták a látogatóknak, szinte elégtelennek bizonyult.

Sokan érdeklődtek kiépített kempingek iránt, ami mifelénk sajnos egyelőre kiaknázatlan terület annak ellenére, hogy számos helyszín megfelelő lenne erre a szolgáltatásra. A szakkiállításon való részvétel azért is fontos, hogy az ilyen jellegű piaci igényeket felmérjék, és reagálni tudjanak rá.

A standon többek között borvizeket kóstolhattak a látogatók, és megtudhatták, hogy Székelyföld a borvizek hazája, számos gyógykezelési lehetőséggel.

A tavaly első ízben szervezett Székely Fesztivált idén is várják a budapestiek, ez lesz a következő alkalom, ahol ismét bemutatják a székelyföldi értékeket.

Székelyföld évek óta rendszeresen jelen van a bukaresti és a budapesti turisztikai kiállításokon, a régiót bemutató stand mindig nagy népszerűségnek örvend. Hargita Megye Tanácsa támogatja a szakmai találkozókon való részvételt, a helyi turizmus fejlesztését, a regionális turizmus fenntarthatóságát, ennek érdekében dolgozták ki Hargita Megye Turizmusfejlesztési Stratégiáját is.

Csíkszereda, 2016. március 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774