Madéfalva nyerte a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupát

Tűzoltó fesztivált terveznek jövőre

(0 Szavazat)65 megjelenítés

Október 21-én, szombaton immár hetedik alkalommal szervezték meg a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupát melynek ezúttal Csíkszentdomokos volt a házigazdája, a helyi sportpályán mérték össze tudásukat az önkéntes tűzoltó csapatok.

A Csíkszentdomokos község és a Felcsík Kistérségi Társulás által szervezett megmérettetésre a csapatok a helyi önkormányzat épületénél gyülekeztek, ahonnan tíz órakor indult a felvonulás a község utcáin. A versenyszámok megkezdése előtt köszöntötte az önkéntes tűzoltókat Karda Róbert polgármester, a Felcsík Kistérségi Társulás elnöke, Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének vezetője, valamint a helyszínre kilátogató Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki munkájukat és fáradhatatlan áldozatvállalásukat méltatta.

– Felcsíkon a tűzoltók tevékenysége mindig aktív, készülnek, képzések és edzések vannak, versenyeket szerveznek. Az igazi biztonságnak Önök a letéteményesei itt, Felcsíkon. Külön örvendek, hogy a polgármesterek is elkísérték a csapatokat. Az összefogásnak mindig eredménye van, ha van egy jó csapatmunka hamarabb lehet a bajt megelőzni – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. A megyei tanács partner kíván lenni a megyei önkéntes tűzoltók egyesületével, hogy jövőre a Csíki-medencében egy országos, vagy akár nemzetközi tűzoltó fesztivált szervezzenek meg – mondta a megyeelnök.

A nap folyamán három versenyszámban mérettetett meg a nyolc csapat: tömlő dobás (négy személynek a csapatból 2-2 próbálkozás állt a rendelkezésére, hogy a 20 méteres tömlővel eltalálja a 19 méterre található bábukat. A leütött bábukért pont járt, amit időre váltva beszámítottak a másik két versenyszám összidejébe); staféta (4 x 100 méteres váltó akadályokkal tűzdelve), illetve a beavatkozási keret (nagyszerelés), amelyen minden csapatból hét személy vett részt.

A legjobbnak Madéfalva önkéntes csapata bizonyult, második helyen végzett Csíkdánfalva és Csíkszenttamás csapata, míg a harmadik helyet Csíkmadaras érdemelte ki. Ugyanakkor díjazták a legfiatalabb önkéntes tűzoltót, a csíkmadarasi Veress Csongort, valamint a legidősebb tűzoltót, a csíkszenttamási Bíró Ferenc személyében. Minden résztvevő csapat vezetője részvételi emléklapban részesült.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek irányába kifejtett tevékenységekről az alábbi linken olvashatják korábbi közleményeinket:

http://hargitamegye.ro/hirek/onkentes-tuzoltok.html

 

Segélykérés életmentő műtéthez

A Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete segélykéréssel fordult a jelenlévőkhöz: a  csíkcsicsói volt önkéntes tűzoltó parancsnoknál egy pár napja súlyos szívbetegséget diagnosztizáltak és gyors műtéti beavatkozásra van szükség.

„Tekintettel arra, hogy most 300 lejes havi nyugdíjából él egyesül, egyéb jövedelme nem lévén, nem tudja a műtéti költségeket fizetni, aminek az értéke mintegy 15 000 lej” – áll a felhívásban.

Segíteni az alábbi bankszámlaszámon keresztül lehet:

RO58 BTRL RONC RT04 1986 3501

Banca Transilvania, Sucursala Miercurea Ciuc

Csíkszereda, 2017. október 21.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774