Lovasnapok Gyergyócsomafalván

Egyre népszerűbbek a lovassportok

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Lovasnapot szerveztek Gyergyócsomafalván vasárnap, augusztus 2-án, melyet Hargita Megye Tanácsa 32 ezer lejjel támogatott. Az idén negyedik alkalommal megszervezett rendezvényen Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a lovassportok fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy a helyi közösség összefogásának érdeme, hogy idén is megszervezésre került a lovasnap. 

– Remélem jövőre is kitart a helyiek és a szervezők lelkesedése, hisz ezáltal is hagyományainkat és a székelyek ló iránti szeretetét tovább örökíthetjük a következő generációra – fogalmazott a megye elöljárója, kihangsúlyozva Bege Árpád főszervező szerepét, aki rengeteg időt és energiát áldozott a rendezvény sikeréért.

– Elismerést érdemelnek mindazok a lótartó gazdák, akiknek köszönhetően ehhez hasonló szép eseményeken vehetünk részt, hisz időt és pénzt nem sajnálva dolgoznak ezért. Fogathajtásban elmondhatjuk, hogy Hargita megye élen jár az országon belül. Mai modern életvitelünkben, amikor a lovat a mezőgazdaságban gépekkel helyettesítjük, egyre többen találják meg a módját annak, hogy mégis ápolják a ló és lovas közti kapcsolatot a különböző sportokon keresztül. Ezért azt gondolom, hogy ezeket a kezdeményezéseket támogatnunk kell. Csomafalva büszke lehet lovas múltjára, a település lovassport története nem ma kezdődött, már a rendszerváltás előtt jelentős szereppel bírt. Azt is mondhatom, hogy a jégkorong mellett a második legfontosabb sportággá nőtte ki magát, ezért kérem a csomafalviakat őrizzék meg ezt a hagyományt az elkövetkező generációk számára is, mert ezzel több a község – hangsúlyozta a csomafalviak érdemét Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2015. augusztus 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774