Lovas programmal a közösségépítésért és hagyományőrzésért

V. Székely Lovas és Kultúr Fesztivál Kissolymoson

(0 Szavazat)105 megjelenítés

Díjugrató versennyel, lovastorna bemutatóval, lovas-tüzes kaszkadőr előadással, Pászka Lehet lovasíjász bemutatójával és számos kulturális programmal várják az érdeklődőket szeptember 8-án Kissolymoson az V. Székely Lovas és Kultúr Fesztiválra a Sólyom Major lovardába.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, példaértékű lovas beruházás valósult meg a megye nyugati csücskében, ahol korábban az elöregedés és elszakítottság veszélye állt fenn.

– Mióta utakat építünk, a polgármester is számos beruházást megvalósított, az egyházközség fejlődik és jó programokat garantálnak a közösségnek, a község visszakapta a reményt és úgy látom egyre több fiatal képzeli már el itthon a jövőjét – emelte ki a megyeelnök.

– Minőségi lovas sportbázis és minőségi lovas turisztikai vendéglátás kiemelt helyszíne lehet a kissolymosi Sólyom Major lovarda – tette hozzá Borboly Csaba és elismerését fejezte ki a lovarda tulajdonosainak a megvalósításért.

– Nem csupán a lovas sportok népszerűsítse a célunk, hanem a hagyományaink és kultúránk megőrzése, illetve a helyiek bevonása és a helyi termékek promoválása – hangsúlyozta Szabó Klára, a Sólyom Major lovarda tulajdonosa, aki azt is elmondta, mivel a közeljövőben panzió és étterem létesítését is tervezik, bízik abban, hogy Kissolymos hamarosan a megye kiemelt turisztikai célpontjává is fog válni.

Borboly Csaba kiemelte, Hargita Megye Tanácsának lovas programját éppen abból a célból hozták létre, hogy – ahogy ez esetben is 11 ezer lejjel –, támogatni és társszervezni tudják az ilyen és ehhez hasonló jó kezdeményezéseket, eseményeket Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségén keresztül.

Csíkszereda, 2018. szeptember 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774