Lezárult Hargita Megye Tanácsa diákoknak szóló gyakornoki programja

Nagyobb hangsúlyt kell fektetni az ifjúságra, gyakorlati képzésükre

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Az elméleti oktatás mellett nagyon fontos a gyakorlati tapasztalatszerzés, illetve jobban oda kell figyelni a fiatalokra, összegezték a csíkszeredai megyeházán április 15-én, pénteken délelőtt, amikor kiértékelték Hargita Megye Tanácsa idei, diákoknak szóló gyakornoki programját. Április 3–14. között a csíkszeredai diákok – a Székely Károly Szakközépiskolából 15 média szakos, a Kájoni János Szakközépiskolából 19 diák a közigazgatási osztályból – gyakornokoskodott a megyei tanácsnál vagy valamelyik alintézményénél. 

A kiértékelésen részt vevőket Szőcs-Mátyás István, a megyei tanács Menedzsment Vezérigazgatóságának vezetője, a program koordinátora köszöntötte és elmondta, hogy több éve zajlik a gyakornoki program. Idén a diákok a Menedzsment vezérigazgatóságon belül a személyzeti osztályon, a titkárságon, a feladatkövető részlegen és a sajtóirodában gyakorlatoztak, ezenkívül a Főépítész hivatalánál, a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási projektben, a Hargita Kiadóhivatalnál, a Hargita Stúdiónál és a Hargita Népe Lapkiadónál.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, a gyakornoki program célja, hogy a diákok szerezzenek tapasztalatot, ismerjék meg a hivatal működését. A megyei tanács kidolgozta az ifjúsági stratégiáját, illetve különböző programokat a fiataloknak, hiszen a politikum még mindig nem fektet elég hangsúlyt az ifjúságra, fejtette ki Borboly Csaba. Hozzátette: véleménye szerint segíti majd a fiatalokat a pályaválasztásban jól dönteni az, hogy a gyakorlatok során betekintést nyertek a közigazgatásba, egy intézmény működésébe. A megyeelnök minden diáknak oklevelet adott át, illetve egy kiértékelő lapot, amely bizonyítja, hogy már van gyakorlati tapasztalatuk.

A kiértékelésen Lövétei Lázár László, a Hargita Kiadóhivatal menedzsere elmondta, a diákok jól tudnak csapatban dolgozni, de több kezdeményezésre bíztatta őket. Fülöp Otília megyei főépítész szerint hosszabb ideig kellene tartson a szakmai gyakorlat. Csata Orsolya, a Hargita Stúdió vezetője a helyesírás fontosságát hangsúlyozta főként a médiaszakos diákoknak. Ezenkívül pozitívan értékelte érdeklődésüket. Tókos Pál, a Hargita Népe Lapkiadó menedzsere véleménye szerint nagyobb hangsúlyt kellene fektessenek a diákok a tájékozódásra, a kommunikációs ismeretekre. A hulladékgazdálkodási projekt keretében a diákok a projektet népszerűsítő Zöld karavánnal iskolalátogatásokon vettek részt, számolt be Bíró István a projekt kommunikációs menedzsere.

A pedagógusok megköszönték a megyei tanácsnak a lehetőséget, hiszen fontos a tapasztalatszerzés. Mint elmondták, már 3 éve járnak gyakorlatozni az intézményhez, a jövőben is fognak jönni, hiszen fontos a gyakorlat, főként új szakok esetében, mint például a média.

Csíkszereda, 2016. április 15. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774