Lesz híd Fitódon

Lakossági konzultáción ismertették a terveket

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Ismertették a lakossággal a terveket pénteken, január 20-án, amelyek mentén idén elkezdik a 123C jelzésű megyei út Fitódon található áteresz, kis híd felújítási munkálatait. A tervező a Kontur Kft. a kivitelező pedig a ING Service Kft. Az egyeztetésen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a megyei tanács útügyi igazgatóságának munkatársai mellett jelen voltak Leitman Péter tervezőmérnök, a Csíkszentlélek Polgármesteri Hivatal munkatársai, valamint a fitódi lakosok.

A helyszínen a tervező által ismertetett dokumentációból kiderült, hogy a híd négy méter hosszú lesz és másfél méter a medertől számított magassága, 30 centimétert emelkedik majd a jelenlegi út szintje, amely nem zavarja a kapu bejáratokat, mindkét oldalon öt méter támfalat építenek ki. A tervező szerint ugyanakkor a híd hamar elkészül, hiszen az alapozási munkálatokat követően az előre legyártott beton elemek három nap alatt a helyükre kerülnek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a jelenlévők észrevételeit követően elmondta, hogy egy a híd felújítása mentén nem lehet a falut is újjá építeni egyszerre, de lépésről-lépésre mindenhez lehet erőforrást és támogatást biztosítani. Ehhez pedig a lakók segítségét kérte, ugyanis a bemutatott tervek online is elérhetőek, tanulmányozhatóak, ha pedig eltéréseket észlelnek a terv és a kivitelezés között azt azonnal jelezzék. – Együtt kell építsük ezt a hidat, ha ez elkészül akkor dolgozhatunk a következő lépéseken – tette hozzá a megyeelnök. Mivel a helyiek is pozitívan véleményezték a terveket, ezért a 26-i kissolymosi havi tanácsülésen is szavazhatnak róla a megyei tanácsosok. Az eseményről készült rövid videó bejegyzést Borboly Csaba közösségi oldalán tekinthetik meg.

A híd tervei az alábbi linken tanulmányozhatóak:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B3DH_aG2Ui1UMmNTdXF3cl9LUXM

Csíkszereda, 2017. január 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774