Lépéselőnyben a diákvezetők

Jelentős tudást és tapasztalatot nyújt a középiskolai tevékenység

(0 Szavazat)16 megjelenítés

Ma már felér egy egyetemi diplomával a középiskolás diákvezetői és a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségében (Makosz) végzett tevékenység, mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 26-án Marosfőn a Makosz-tag Hargita Megyei Magyar Diáktanács (Hadit) által szervezett Diákönkormányzati Gyorstalpalón.

A megyeelnök Gyergyó térségében töltötte az április 26-i munkanapot, így került sor arra, hogy részt vegyen Marosfőn a középiskolás diákok rendezvényén. Borboly Csaba hetente egy napot a zónára szán, ahogy tette azt az elmúlt kilenc évbe is. Gyergyó térségében az elmúlt időszakban is több egyeztetésre került sor, ezeknek köszönhető például, hogy a megyei tanács és a helyi önkormányzat közösen vállalkozói inkubátorházat létesít Gyergyószentmiklóson, amely a térség vállalkozóinak tevékenységét fogja segíteni, hasonlóan a székelyudvarhelyi inkubátorházhoz. Ehhez megvan a megfelelő helyszín és épület, amit április 26-án is megtekintett Borboly Csaba. 

Marosfőn Borboly Csaba elmondta a fiataloknak, hogy nagyon fontos a mandátum, hiszen igazából ez képezi a diákvezetői tevékenységet. Gratulált azoknak, akik mandátumot vállalnak társaik érdekében, hisz érdekérvényesítés nélkül nincs közösségszervezés, fogalmazott a megyeelnök. A sajátos diákérdekek felmutatása, az érdekképviselet, illetve a különböző önszervező tevékenységek folytatása két úton is segít, egyrészt fontos a közösségnek, másrészt a diákvezető számára, az itt szerzett tudásnak és tapasztalatnak köszönhetően, ez egy második egyetem, fejtette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. április 26. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774