Leaszfaltozzák a Románandrásfalva és Kissolymos közötti útszakasz kimaradt részét

Több aktuális kérdés terítékre került Székelykeresztúr térségében 

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Partnerségben javítja fel a 134A jelzésű megyei úton a Románandrásfalva és Kissolymos közötti 1,3 km-es köves szakaszt Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat. Az erre vonatkozó együttműködési szerződést szeptember 13-án írta alá Borboly Csaba megyeelnök és Nagy Lajos polgármester. A szerződés értelmében a tervezést a helyi önkormányzat, a munkálatokat pedig a megyei tanács finanszírozza. Az út további része aszfaltozott, a kimaradt 1,3 km-es szakaszra is aszfaltréteg kerül az együttműködésnek köszönhetően.

Turistautakat jelölnek ki Keresztúr térségben, ezek mentén pihenőhelyeket alakítanak ki, az útvonalakat információs táblákkal is ellátják. A kétnyelvű pannókat már a napokban kihelyezik. Erről és egyéb aktuális kérdésekről egyeztettek a Székelykeresztúri Kistérségi Szövetség tagjai augusztus 13-i keresztúri megbeszélésükön, ahol jelen volt Borboly Csaba is. A szövetség egyik legnagyobb programjának köszönhetően a kistérségben turistautakat jelöljenek ki és kisebb pihenőövezeteket (a tervekről korábban beszámoltunk) alakítanak ki ezek mentén, az útvonalakat kúttal, információs táblákkal, padokkal, szemetesekkel szerelik fel. Az elkészült kétnyelvű pannók már a napokban kihelyezhetőek a keresztúri halastavak mentére, illetve a Peszente-tetőre. Tavasszal Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata munkatársaival már felmérték a terepet, így pontos adatok szerepelnek a táblákon.

A nyár elején elkészült mobil színpad használati és bérlési szabályzatát is megvitatták, majd terítékre kerültek az őszi rendezvények, amelyek sorozatát most leginkább a szüreti bálok színesítik.

Az aktuális kérdések között az utak karbantartása és a vadgazdálkodás is téma volt, utóbbi kapcsán Borboly Csaba kihangsúlyozta, hogy a vadásztársulatok minél előbb kérvényezzék a beavatkozási engedélyeket a veszélyes medvék ügyében.

Székelykeresztúr, 2017. szeptember 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774