Látványos és kreatív kisplasztikai szobrok a Megyeháza Galériában

Pezsgő művészeti élet zajlik a csíkszeredai megyeházán

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Folytatódik az Európai Kreativitás Napja Hargita Megye Tanácsa kiállítótereiben. A tíz napos rendezvény harmadik napján a Megyeháza Galériában nyitották meg Bara Barnabás szobrász egyéni kiállítását. A nemzetközi CreArt projekt keretében szervezett rendezvények betöltik a megyeháza kiállítótereit. Zonda Erika a megyei tanács programokért felelős vezetője és projekt menedzsere fontosnak nevezte Hargita megye számára, hogy a projekt révén képzőművészeinket és alkotásaikat megismerjék Európa több városában is a nemzetközi kiállítások, rendezvények által. 

Vargha Mihály képzőművész, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum igazgatója örömét fejezte ki, hogy kölcsönösen meglátogatják egymás kiállításait. Fontosnak tartotta, hogy a képzőművészeti alkotások igényesen megmunkáltak legyenek, dinamizmust sugározzanak és legyen bennük töltet, de a legfontosabb, hogy őszinteség legyen bennük, ez pedig Bara Barnabás alkotásaiból is kitűnik. A szobrász önéletrajza és a kiállításról készült további fotók a Megyeháza Galéria Facebook oldalán is elérhető.

A Megyeháza Galéria és a földszinti kiállítótér mellett a ülésteremben is helyet kaptak a fiatal alkotók. Borboly Csaba megyeitanács-elnök kezdeményezésére a jövőben a két kiállítótermet összekötné a köztük elhelyezkedő ülésterem is, így az országban újdonságnak számító, összekapcsolt kiállítóterei lennének a Hargita megyei megyeházának. Évek óta gyakorlat, hogy a üléstermet is megnyitják a különböző programok számára, otthonosabbá téve a megyeházát. Ezen funkció kibővítését szorgalmazza a megyeelnök bevonva a megye művészetis diákjait is.

A jelenlegi kiállítás április 6-ig látogatható a nap bármely órájában, hétvégén is.

Csíkszereda, 2017. március 22.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774