Kutyasétáltatóra támadt a medve Tusnádfürdőn

A támadás körülményeit elevenítette fel az áldozat

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Újból emberre támadt a medve Hargita megyében! Ezúttal Tusnádfürdőn! Hétfőn a kora esti órában kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy hárombocsos anyamedve a vasútállomás közelében – tájékoztat közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A támadás körülményeit július 12-én, csütörtök délben Csíksomlyón, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán elevenítette fel az áldozat, Szabó István.

„Hétfő este sétáltattam a kutyát és az állomástól mentem kifelé a kockaköves úton a főút fele, amikor egy hárombocsos anyamedve szökött elém. Visszahúzódott, én felvettem az ölömbe a kutyát, mire ismét kiugrott és a körmeit beleakasztotta a mellkasomba, a rajtam lévő pólót is leszakította. Az eset Tusnádfürdőn történt, irtózatosan el vannak szaporodva…” – meséli a 42 éves áldozat.

– Ma újra jeleztem a minisztériumnak, hogy komoly bajok vannak Hargita megyében és kezelni kell a problémát! – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A múlt héten jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium a medvepopuláció menedzsmentjére vonatkozó akciótervet, s ha tartják a benne vállaltakat, egy éven belül ki kell dolgoznia a minisztériumnak a személyi áldozatok kártérítési rendszerét. Egy fontos előrelépésről van szó, úgy gondolom, hogy a tavalyi és idei erőfeszítéseink meghozták, meghozzák a várt eredmény – írta korábbi Facebook bejegyzésében a megyeelnök.

A megyei tanács a medvetámadások ügyében tett eddigi lépéseiről itt olvashatnak: http://vadkarok.hargitamegye.ro/ vagy a közösségi oldalon: https://www.facebook.com/vadkarok/ tájékozódhatnak.

Csíkszereda, 2018. július 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774