Székely panoráma Vízaknán

Székely panoráma Vízaknán
( Szavazat)61 megjelenítés
 
Hargita Megye Tanácsának „Összetartozunk” közösségépítő programja keretében a Magyar Kultúra Napja alkalmából a vízaknai Református Gyülekezeti Otthonban Székely panoráma címmel nyílt fotókiállítás. A rendezvény a szeben megyei magyar közösségeket hivatott megszólítani, akik szép számban meg is jelentek az eseményen.
A kulturális eseményen a vízaknai Tiszteletes Úr köszöntő szavai után Serfőző Levente, a Nagyszebeni Híd Kulturális Iroda vezetője az ünnep kapcsán a magyar himnuszról tartott előadást, összevetve azt más népek himnuszaival. Ezt követően Kurkó István, a csíkszentdomokosi Múzeum Egyesület elnöke mutatta be szülőfaluját és beszélt a felcsíki nagyközség történelméről valamint ünnep és hétköznapjairól.  A bemutató után a résztvevők a vízaknai fiatalok verses zenés ünnepi műsorát követhették figyelemmel, végül pedig a kiállított fotókban gyönyörködhettek.
A képeket a Hargita Megyei Kulturális Központ csíkszentdomokosi fotótáborának anyaga szolgáltatta. A kiállító fotósok, azaz Ádám Gyula, Balázs Attila, Bálint Zsigmond, Erdély Bálint Előd, Găină Gerendi Dorel, Haris László, Molnár Attila, Szentes Zágon, Veres Nándor, Csíki Csaba, Fekete Zsolt és Urbán Ádám képeiről visszaköszönő arcok, tekintetek, mozdulatok szinte beszéltek a jelenlévőkhöz, meséltek nekik Csíkszentdomokos értékeiről, mintegy kulturális panorámát nyújtva a településről.
A rendezvény szervezői:
Hargita Megye Tanácsa
Hargita Megyei Kulturális Központ
Nagyszebeni Híd Kulturális Iroda
Vízaknai Református Egyházközség
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774