Nemzetközi összefogás egy regionális katasztrófaelhárítási stratégia kidolgozása érdekében

( Szavazat)53 megjelenítés
Kassán egyeztettek a CivPro projekt partnerei
 
Egy regionális katasztrófamegelőzési stratégia kidolgozása a célja az Európai Unió INTERREG IVC programjának keretében megvalósuló CivPro nemzetközi projektnek, amelynek partnerei Kassán találkoztak augusztus 22–23. között.
A projekt romániai partnerét, Hargita Megye Tanácsát Borboly Csaba elnök képviselte, aki Richard Rasi, Kassa város polgármesterével, a Szlovák Belügyminisztérium képviselőjével, illetve a katasztrófamegelőzésért felelős intézmények vezetőivel egyeztetett a kérdésben.
Borboly Csaba elmondta, Hargita Megye Tanácsa kiemelt figyelmet szentel a megye katasztrófavédelmi rendszerének kialakítására, hiszen számos természeti katasztrófával kellett már szembenézniük, jelenleg is erdő- és tőzegtüzekkel harcolnak, amely a szárazság miatt egyre nagyobb területeket emészt el.
– Fontos a katasztrófák kialakulásának körülményeit megvizsgálni, illetve olyan rendszereket kidolgozni, amellyel csökkenteni tudjuk azok hatásait. Ennek érdekében együttműködünk a megyei illetékes intézményekkel, úgy mint az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségével, az Olt Vízgazdálkodási Igazgatóság Hargita Megyei Szakaszmérnökségével, Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálatával, vagy az önkéntes tűzoltókkal. A CivPro projekt fő végterméke egy regionális katarsztrófaelhárítási stratégia kidolgozása, a projekt részeként a különböző országok partnereitől olyan példákat tanulhatunk, amelyek segítségével megelőzhetőek, illetve csökkenthetőek a megyében fellépő természeti katasztrófák hatásai – mondta a tanácselnök.
A CivPro projekt fő célja a polgárvédelem és a katasztrófamegelőzés hatékonyságának növelése, romániai partnere Hargita Megye Tanácsa, további partnerei magyar-, görög-, lengyel- és spanyolországi, valamint szlovákiai, szlovéniai, ciprusi, belgiumi és portugál régiók.
Csíkszereda, 2012. augusztus 22.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774