Kétszázezer lej támogatás a Székely könyvtár sorozatnak

( Szavazat)61 megjelenítés
Szponzori szerződést írtak alá Csíkszeredában
Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal közös könyvkiadási projektje, a Székely könyvtár támogatására a kiadó és a Hargita Gyöngye Rt. képviselői május 16-án a csíkszeredai megyeházán szponzori szerződést kötöttek három évre, ez idő alatt 100 kötet kiadását tervezik. A támogatás értéke 200 ezer lej. A projekt célja a székely öntudat növelése, a célközönség kulturális művelése, Székelyföld értékeinek népszerűsítése, valamint olyan, a székelység múltjával és jelenével foglalkozó kötetek kiadása, amelyek nemcsak a székely-magyar identitás megerősödését segítik elő, hanem egyúttal élvezetes olvasmányul is szolgálnak.
 Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetét fejezte ki a támogatónak a jelentős hozzájárulásért, amellyel lehetővé teszi egy olyan projekt útnak indítását, amely Székelyföld értékeit teszi láthatóvá.
– Van, amire büszkének lenni, és bízom benne, hogy ezek a kötetek elsősorban nem a magyarországi olvasóknak fognak szólni, hanem a székelyeknek. Ezeknek a műveknek mindannyiunk könyvespolcán ott kell lenniük – mondta el a megyeitanács-elnök köszönetét fejezve ki Ferenczes Istvánnak, az ötletgazdának, és kiemelte, hogy Székelyföldön nem a pénz a legfontosabb kérdés, hanem az összefogás és a hit. – Ez a projekt a legjobb példa erre, hogy egy szép gesztussal, jelentős támogatással és összefogással képesek vagyunk útnak indítani egy ilyen projektet.
Az ötletgazda Ferenczes István örömét fejezte ki, hogy megvalósulhatott ez az álom, mint mondta, reméli, hogy megéri a 100. példány kiadását is. A Hargita kiadó főszerkesztője, Lövétei Lázár László elmondta:
– Nekem, fiatal szerkesztőnek, ez a nap ünnep. Miután láttuk, hogy a székely termékeknek hatalmas sikerük van, úgy gondoltuk, hogy hangsúlyt kell fektetni a székely szellemi termékek összegyűjtésére is, hogy a fiatal generációk is megismerjék, és ezáltal jobb, okosabb emberekké váljanak. A projekt három pilléren nyugszik: az első a Hargita kiadó, a második Hargita Megye Tanácsa és a harmadik Kurkó Árpád az aranyfokozatú szponzor. Ötkötetes minisorozatokat tervezünk, melyeknél a válogatási szempont az, hogy Székelyföldről szóljon, vagy székelyföldi legyen a szerző, födjük le a múltunkat is, valamint legyenek 19–20. századi és kortárs művek is – nyilatkozta a főszerkesztő.
Az első öt kötetet május 25-én mutatják be a Székelyföld Galériában.
A szerződések aláírása után Borboly Csaba elismerő oklevelet adott át Kurkó Árpád szponzornak.
 
Csíkszereda, 2012. május 16.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774