Húsz éve a minőségi oktatás szolgálatában

(0 Szavazat)48 megjelenítés

A fenti mottóval ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) december 9–10-én Csíkszeredában. Az évek óta tartó felújítás nyomán kibővített Apáczai Csere János Pedagógusok Házában rendezett esemény hangulatát szombaton a Szentegyházi Gyermekfilharmónia és a Codex régizene-együttes előadása tette emelkedettebbé. A felszólalók közül Lászlófy Pál, az RMPSZ korábbi vezetője, jelenleg tiszteletbeli elnöke kijelentette: legnagyobb érdeme ennek a szövetségnek az, hogy megmaradt, megerősödött és tevékeny.

Burus Siklódi Botond, az RMPSZ elnöke szerint nagyon gazdag múlttal rendelkezik a pedagógusszövetség, és kiemelte módszertani központjai és az intézményesülés útján elindult Bolyai Nyári Akadémia jelentőségét. Ferencz Salamon Alpár Hargita megyei főtanfelügyelő szerint az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza az erdélyi magyar közoktatás egyik fontos helyszíne volt az elmúlt húsz évben, és ezután is az lesz.
A rendezvényt támogatta Hargita Megye Tanácsa, amelynek képviseletében jelen volt Becze István megyei tanácsos, aki köszöntőjében példaértékűnek nevezte a pedagógusszövetség húszéves tevékenységét, illetve azt, hogy egy érdekvédelmi szervezetbe tudták tömöríteni a romániai magyar pedagógusokat. Kijelentette: Hargita Megye Tanácsa továbbra is támogatja az RMPSZ-t, ezentúl is partnere kíván lenni.
Az ünnepi eseményen részt vett Hoffmann Rózsa, a magyar kormány államtitkára is, aki sikertörténetnek nevezte az RMPSZ elmúlt húsz évét. Mint fogalmazott: a magyar pedagógiai kultúra egy és közös, és ennek az erősödését is szolgálja az RMPSZ.
 

Csíkszereda, 2011. december 10.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774