Gyergyói Magyar Kultúráért Díj iskolásoknak is január 22-én Gyergyószárhegyen

( Szavazat)47 megjelenítés
Immár hagyományosan Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, karöltve a gyergyói-medencei települések önkormányzataival, kulturális intézményeivel és civil szervezeteivel megszervezi a Magyar Kultúra Napját. 
 A szokáshoz híven az önkormányzatok és a kulturális intézmények képviselőjéből álló kuratórium a javaslatok alapján dönt arról, hogy idén a Gyergyói-medencéből ki kapja meg az öt évvel ezelőtt alapított Gyergyói Magyar Kultúráért Díjat. Újdonság lesz az idei évben, hogy a medence minden iskolájának 2-3 olyan diákja is elismerésben részesül, akik iskolán kívüli tevékenységükkel hathatósan hozzájárultak a medence kulturális életéhez. Mindkét elismerést január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából megszervezett gálaesten adják át a szervezők az arra érdemesülteknek.
Eddigi díjazottak: Pál Ibolya karvezető (Gyergyószentmiklós), Balázs József festőművész (Gyergyóalfalu), Bajna György újságíró (Gyergyószentmiklós), Petres Lajos nyugalmazott iskolaigazgató, kórusvezető, kézműves (Gyergyóditró), Koszták Zenekar (Gyergyócsomafalva). Az eddigi díjazottak a Sántha Csaba szobrászművész alkotta díjat kapják, illetve tavalytól a gyergyói önkormányzatok pénzdíjat is felajánlnak.
A díjátadó programja szerint január 22-én 18 órától a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ színháztermében laudációk hangzanak el az idei díjazottakról, a Gyergyói Magyar Kultúráért Díj átadását a díjazandó tanulók laudációja és a Gyergyói Magyar Kultúráért Ifjúsági Díj átadása követi. Közreműködik a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara. Ezt követi 19 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Hagyaték című előadása.
Szervezők:
Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, Figura Stúdió Színház, Tarisznyás Márton Múzeum, Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár, Etnographia Gyergyóiensis Alapítvány, Pro Terra Alapítvány.
Támogatók:
Gyergyóalfalu Önkormányzata, Gyergyócsomafalva Önkormányzata, Gyergyóditró Önkormányzata, Gyergyóremete Önkormányzata, Gyergyószárhegy Önkormányzata, Gyergyószentmiklós Önkormányzata, Gyergyóújfalu Önkormányzata.
 
Gyergyószárhegy, 2013. január 17.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774