Az önkormányzati választásokról beszélgettek az EMI-táborban

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Párbeszédre van szükség – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a nyolcadik alkalommal megszervezett EMI-táborban. Az augusztus 8–17. között a Borzonti Dorka Panzió területén, látogatóit színes programokkal váró tábor egyik nagyszámú érdeklődőt vonzó kerekasztal beszélgetése az Önkormányzati választások Erdélyben, 2012 volt.

Az augusztus 10-én zajló beszélgetés meghívottjai: Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Gáll Szabolcs, Alfalu független polgármestere, Márton Zoltán, Makkfalva MPP színekben mandátumot nyert polgármestere és Sorbán Attila, az EMNP Hargita megyei tanácsosa voltak, a beszélgetést Nemes Előd, az EMNP háromszéki szervezetének elnöke sepsiszentgyörgyi városi tanácsos moderálta.
Borboly Csaba az önkormányzati választásokkal kapcsolatban kifejtette: – Az emberek amikor elmennek szavazni, akkor tisztában vannak vele, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy az elkövetkező négy évben kire bízzák közösségük és saját sorsukat. Ha visszatekintünk a 2008-as választásokra, láthatjuk, hogy az emberek már akkor is kinyílvánították véleményüket, miszerint nem akarnak megosztottságot. És ezen véleményük a mostani választásokkor még hangsúlyosabban érződött. Most, mikor fő célunk az elért eredményeink megtartása mellett, hogy újabb és újabb jogokat és fejlesztéseket szerezzünk meg a magyarság számára, úgy gondolom nincs helye a magyar-magyar versenynek. Ha valahol nincs, akkor a legkevésbé a szorványban. A magyarságnak szüksége van arra, hogy legyen egyfajta kontrollja saját életére, jövőjére nézve.
A hallgatóság tapssal jutalmazta Borboly Csaba megyei tanácselnök azon gondolatait, miszerint az autonómiához vezető út első lépései között talán a legfontosabb, hogy a helyi termékeket tudjuk értékesíteni, hogy mi rendelkezzünk településeink közművesítésével, hogy a közbirtokosságaink ne adják el a fát idegeneknek, és akárcsak a székelykeresztúri gazdák esetében a saját kezünkben legyen a nyersanyag-feldolgozás.
– A mi problémáinkat nekünk kell megoldanunk, sem Brüsszel, sem Bukarest, sem Budapest nem tudja helyettünk megoldani – összegzett a tanácselnök.
 

Csíkszereda, 2012. augusztus 11.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774