A Szent Miklós-legenda Újfaluban és Szárhegyen

(0 Szavazat)66 megjelenítés

December 18-án két helyen, Gyergyóújfaluban és Gyergyószárhegyen vendégszerepelt a gyergyószentmiklósi Szent Miklós Kamaraegyüttes a Komolyzenét Hargita megyének című program részeként.

Vasárnap délelőtt, a nagymise után az újfalviak örvendhettek a nem mindennapi alkalomnak, A Szent Miklós-legenda oratóriumnak, melynek koncepciója és forgatókönyve dr. Sebestyén Rita dramaturg munkája, zenéje Cári Tibor tehetséges székelyudvarhelyi zeneszerzőt dicséri, a szcenírozott hangverseny rendezője pedig Béres László, a Figura Stúdió Színház rendező-igazgatója volt. A Kolcsár Árpád karnagy által vezényelt kórus ismételten osztatlan sikert aratott, s akárcsak az ősbemutatón, mind az egyházi, mind a világi emberek számára újszerű megvilágításba helyezve sikerült a nagy püspök, a szeretet e halhatatlan szimbólumának alakját tisztán, a hozzátapadó kommersz göncöktől megtisztítva feleleveníteni.

 
A délelőtti, templomi előadás után, kora este a szárhegyi kultúrotthonban – immár teljesen világi környezetben – tette próbára szereplőit és a darabban szakmai szerepet vállalókat a korszerű darab. A közönség ismételten szűnni nem akaró tapssal értékelte az előadást jelezve, hogy máskor is szívesen újranézné az élménynyújtó produkciót. Az előadás valamennyi szereplője: az énekesek, a kiszenekar tagjai, a karmester, a rendező, illetve a fény- és hangtechnikai követelmények megvalósítója derekasan helytállt a hivatásosaktól is komoly munkát követelendő feladatok megoldásában. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774