15 év tánc

15 év tánc

(0 Szavazat)71 megjelenítés

Hármas évfordulót ünnepel Balánbánya magyarsága a hét végén, a XV. Botorka Néptáncfesztivállal. A Botorka Fesztivál mellett a Botorka Művelődési Egyesület és az Ördögborda Néptáncegyüttes is most ünnepli 15. születésnapját. 

A Hargita Megye Tanácsa társszervezésében megvalósuló rendezvénynek két fontos célja van: visszatekinteni az elmúlt időszakra és előrenézni, kutatni a jövőt.
A visszatekintés, mérlegkészítés, emlékek felidézésének fontosabb pillanatai a 15 éves a Botorka című fényképkiállítás és a 15 éve tánc avagy 15 A-terv, B-terv konferencia, amelyen az eddigi három balánbányai táncosgeneráció beszámol a fesztivál résztvevőinek arról, mit jelentett számára néptáncot tanulni, táncosberkekben megfordulni, milyen pozitív és negatív élményt gyűjtöttek össze az évek során, miben segítette őket a néptáncos voltuk, életmódjuk. 
Lesz-e még 15 év tánc Balánbányán? – erre a kérdésre keressük a választ a civil szféra, az önkormányzat és a vállalkozók jeles képviselői segítségével a Vidék, hagyományok, jövőkép című ünnepi konferencia keretében. 
A szombaton 19 órától kezdődő gálaműsor a múlt és a jővő színpadra rendezése. A Kiknek szelleme fölöttünk vigyáz című koreográfiában megemlékezünk és búcsúzunk adatközlő táncosainktól, de a fellépő sok táncos gyerek már a jövőbe vetett hitünket ábrázolja. A gálaműsor koreográfusai: Udvari Róbert – Csíkszereda, Békési András – Derecske, Sándor Csaba Lajos – Balánbánya. 
Köszönetet mondunk a támogatóknak, vállalkozásoknak, kisebb-nagyobb csoportosulásoknak, magánszemélyeknek, akik valamilyen formában segítik rendezvényünk megvalósulását. A közösségi összefogás szép példája lehet a XV. Botorka Néptáncfesztivál. 
Támogatók: Hargita Megye Tanácsa, Balánbánya Helyi Tanácsa, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774