Kulturális táborok Hargita megyei fiataloknak

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Az Ardealul egyesület július 27. és augusztus 2. között Borszéken két kulturális tábort szervez Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A kultúra fontos pillért képez a regionális identitás fejlesztése és annak megőrzése érdekében, ez az egyik oka, hogy a megyei tanács idén is számos pályázatot hirdetett, melyek az egyesületeket és civilszervezeteket támogatják táborok és kulturális rendezvények megszervezésében.

– A megyei tanács a lakosságért dolgozik. A megértés és együttműködés elengedhetetlen megyénk harmónikus fejlődése és kulturális jellegzetességeink megőrzése érdekében. Ezen táborok szervezésével igyekszünk támogatni, megőrizni a sokféleséget, ugyanakkor fiataljaink megismerkedhetnek a hagyományainkkal és a népviselettel. Szintén támogatjuk a különböző etnikumú fiatalok közötti ismeretcserét – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A fiatalok számára lehetőség nyílik a hagyományok és népviseletek megismerése mellett más kultúrák és etnikumok sajátosságaival is találkozni – mondta Bicăjanu Vasile, a megyei tanács gazdasági vezérigazgatóságának vezetője a két tábor megnyitóján.

Az Inter Etnos projekt fő célja bemutatni a hagyományokat és népviseleteket a Hargita megyei gyerekek és fiatalok számára. A táborokat idén Borszéken szervezték meg, egyik 22 fiatal részvételével zajlik, akik Csíkszenttamásról, Galócásról, Balánbányáról és Maroshévízről érkeztek, illetve 16 fiatal van a másik táborban, melyet szintén a multikulturalizmus szellemében tartnak, ők Balánbányáról, Csíkszentdomokosról, Salamásról, Zeteváraljáról, Galócásról és Maroshévízről érkeztek.

 

Csíkszereda, 2015. július 28.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774