Kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogat Hargita Megye Tanácsa

Kultúránk és hagyományaink ápolása az erős nemzeti identitástudat kialakulásához is hozzájárul

(0 Szavazat)46 megjelenítés

A helyi értékek és kultúra megőrzése érdekében  amatőr színjátszócsoportok tevékenységét, fúvószenekarokat és azok hangszervásárlását, kulturális értéktár adatbázisainak kidolgozását, Centenáriummal kapcsolatos tevékenységeket, zenei együtteseket, a régió kulturális turizmusának a fejlesztését szolgáló kulturális jellegű programokat, falunapok alkalmával megvalósuló kulturális tevékenységeket, valamint néptánc oktatás, rendszeres néptáncestek, illetve néptáncelőadások szervezését támogatja Hargita Megye Tanácsa.

A pályázatok leadási határideje március 6., déli 12 óra, azonban Bíró Barna Botond, a megyei önkormányzat alelnöke arra bíztatja a pályázókat, hogy minél hamarabb nyújtsák be pályázataikat annak érdekében, hogy  az esetleges formai hibák és hiányosságok helyreigazítására még legyen idő, hiszen utólagos hiánypótlásra nem ad lehetőséget a törvény. A pályázat keretösszege 350 ezer lej, a támogatott tevékenységek olyan, a román törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett közjogi és magánjogi, jogi- és fizikai személyek által szervezett kulturális programok, projektek és rendezvények, amelyek célja a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése. Bővebb információk igényelhetők a 0266-207700/1308 telefonszámon vagy a  ianovitsistvan@hargitamegye.ro e-mail címen, illetve a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapon, ahol a megyei tanács további pályázatai is megtekinthetők.

– Arra törekszünk, hogy a civilszervezetek, pályázók ne érezzék a költségvetési nehézséget, hiszen olyan fontos társadalomszervező tevékenységet folytatnak, amely kiegészíti az önkormányzatok munkáját és a kulturális programoknak kiemelt közösségépítő szerepe van – emelte ki Bíró Barna Botond alelnök, továbbá a pályázók figyelmébe ajánlja azt az online platformot, mely a pályázás folyamatának megkönnyítését szolgálja.

– Kulturális értékeinkre és hagyományainkra építkezve kell fejlődnünk, hiszen ezek jelentik gyökereinket. Hiszem, hogy ha gyerekeinket, fiataljainkat ebben a szellemben neveljük, akkor kialakulhat bennük az az erős hovatartozás érzés, mely gátat vethet az egyre nagyobb méreteket öltő elvándorlásnak is – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kulturális pályázatok népszerűsítő kisfilmje itt tekinthető meg.

 

Csíkszereda, 2018. február 26.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774