Kulturális pályázat Hargita Megye Tanácsánál

Előnyt élveznek a fúvószenekarok, amatőr színjátszócsoportok, néptáncestek, zenei együttesek

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Kulturális pályázatot hirdet Hargita Megye Tanácsa Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására. A felhívásra a román törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett köz- és magánjogi, természetes és jogi személyek pályázhatnak. 

– A megyei tanács fontosnak tartja, hogy a megyében megszervezendő több ezer kulturális esemény közül lehetőség szerint minél többet támogasson, mivel ezek a programok, színjátszócsoportok, fúvószenekarok, táncházak a fiatalok számára a szórakozás mellett lehetőséget nyújtanak a fejlődésre is. A kikapcsolódás mellett ezen alakulatok arra is szolgálnak, hogy a fiatalok megtapasztalják a csoportos, kitartó munkát, jól érezzék magukat itthon, és lássák, hogy itt is vannak lehetőségek. Kulturális pályázatunk remek lehetőség az egyházközségek számára, mivel ők is pályázhatnak, valamint esélyt kapnak a fejlődésre a vidéki alakulatok is, ez pedig nem csak a csoport, de a település javára válik. Mindezzel a Kisfalu keretprogramunk megvalósítását is tudjuk segíteni. Örülünk annak, hogy ezekre továbbra is nagy számban jelentkeznek, úgy tűnik, van igény az ilyen pályázatokra – fejtette ki véleményét a pályázat kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

Az kulturális pályázati kiíráson olyan Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények nyerhetnek támogatást, amelyek célja a megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése. Elsőbbséget élveznek az amatőr színjátszó csoportok, fúvószenekarok, ha a támogatás 20%-ára új hangszereket vásárolnak, zenei együttesek,  a néptánccsoportok és a néptáncestek, amelyek keretében a résztvevők bemutathatják az oktatáson szerzett tudásukat, valamint azok a kulturális programok, amelyek a régió turizmusának fejlesztését szolgálják. A kiírásra az előirányzott keretösszeg 415 000 lej.

A program futamideje a 2016-os év, a pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában április 1-jén 13 óráig, valamint a területi irodákban április 1-jén 10 óráig lehet benyújtani. Ezenkívül on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a ianovitsistvan@hargitamegye.ro e-mail címre is el lehet küldeni a pályázatokat.

A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Ianovits István, tel: 0266 207700, 1308-as mellék, email: ianovitsistvan@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2016. március 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774