Történelmi pillanat A székelység története kötet életében

Vetélkedő a székelység története és kultúrája témában

(0 Szavazat)116 megjelenítés

A székelység története és kultúrája témában szerveztek vetélkedőt április 8-án szerdán általános iskolásoknak a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolában. A versenyre a megye több településéről érkeztek diákok.

A díjátadáson részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki megköszönte a tanároknak, hogy felkészítették a gyerekeket a versenyre, a diákoknak pedig, hogy időt és fáradságot nem sajnálva készültek, tanultak, és eljöttek a vetélkedőre.

– Nem olyan régi tantárgy a székelység története az iskolában, és ha már eljutottunk erre a szintre, hogy megyei versenyt szerveztünk, jó irányba haladunk. Székelyföldön ez a verseny nagy jelentőséggel bír, azt is mondhatom, hogy egyféle történelmi pillanat. Jó ötletnek tartom kiterjeszteni egész Székelyföldre vetélkedőt, a magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyhez hasonlóan, ahol a szervezés, felkészülés tekintetében is magasra helyezik a lécet. Bízom abban, hogy aki eljött, mindenki nyert, hiszen amit megtanultatok, segíteni fog az itthon maradásban, gyökéreresztésben. Legyetek büszkék arra a térségre, ahol születettek, és amelynek a történelmét már jól ismeritek – emelte ki Borboly Csaba. Ugyanakkor a megyeelnök megköszönte a szervező tanárok, kiemelten Kovács Enikő és Thamó Csaba munkáját.

Minden résztvevő könyvjutalmat kapott, az első három helyezett pénzjutalomban is részesült a Rákóczi Szövetség, a Pro Hungaris Alapítvány és Hargita Megye Tanácsa támogatásának köszönhetően.

A verseny első helyezettje a fenyédi Márton Áron Általános Iskola csapata, másodikok lettek a Korondi Iskolaközpont diákjai, harmadik helyen végeztek az etédi Jósika Miklós Általános Iskola tanulói.

Csíkszereda, 2015. április 8.

[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774