Elkezdődött a VII. Régizene Nyári Egyetem

(0 Szavazat)24 megjelenítés

Hivatalosan is kezdetét vette a Hargita Megyei Kulturális Központ által szervezett, a csíkszeredai nyár egyik legmeghatározóbb rendezvénye, a Régizene Fesztivál. A reneszánsz- és barokkzene kedvelői ugyan csak július 10-étől élvezhetik a világhírű művészek koncertjeit, azonban a fesztivál előfutára, a Régizene Nyári Egyetem július 6-án hetedszer nyitotta meg kapuit a régizene iránt érdeklődő diákok számára. 

A július 11-éig tartó mesterkurzusokon 44 romániai és magyarországi hallgató vesz részt. Az idei mesterkurzusokat a szokásokhoz híven neves zenészek tartják: furulyát és fuvolát Széplaki Zoltán, barokk hegedűt Vitárius Piroska, barokk oboát Guido Titze, éneket Palócz Réka, csembalót Fülöp Mária, lantot és gitárt Kónya István, viola da gambat és basso continuot Csata István, valamint régizenében használt ütős hangszereket, zenei játékokat, rögtönzést, szólamszerkesztést Kasza Roland oktat. Ugyanakkor Csörsz Rumen István vezetésével minden hallgató reneszánszegyüttes-mesterkurzuson, valamint Szabó Anikó vezetésével közös reggeli reneszánsz tánckurzuson vehet részt.
A nyári egyetemen régizenével kapcsolatos előadásokat is tartanak, amelyekre a belépés díjtalan. A szervezők arra bátorítják a Régizene Fesztivál iránt érdeklődőket, hogy vegyenek részt ezeken, hiszen egyedülálló alkalmat kínálnak a reneszánsz- és barokkzene szerelmeseinek. Az előadásokat a Nagy István Művészeti Líceumban tartják minden nap 16 és 17 óra között. Hétfőn Elena Maria Șorban Gregorián ének a középkori Erdélyben, kedden Jean Cristophe Frisch A francia zene díszítései, szerdán Cyrille Gerstenhaber Szövegkiejtés a barokkzenében, csütörtökön pedig ugyancsak Jean Cristophe Frisch A tánc és a zene kapcsolata a francia barokkzenében címmel tart előadást.
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Csíkszereda, 2014. Július 6.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774