A népi mesterségek országos versenyén jeleskedtek a Hargita megyeiek

(0 Szavazat)181 megjelenítés

Három első és egy második díjjal tértek haza augusztus 11-én a népi mesterségek országos versenyéről az Udvarhelyszéket képviselő diákok. A versenyt Nagyszebenben, az Astra Múzeumban szervezték meg, ahol a szakmai zsűri a diákok elméleti és gyakorlati tudását vette górcső alá, de számított a versenyen készült alkotás nehézségi foka, a viseletük eredetisége, amit szóban be is kellett mutatni, majd az így összegyűlt pontszám alapján érték el helyezésüket.

Ugyancsak a verseny része volt ügyességük bemutatása a nagyközönségnek Szeben központjában, a Kispiac téren. A diákok a versenyen azokban a viseletekben vettek részt, amiket a Cimbora Egyesület készíttetett tavaly Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

Udvarhelyszéket idén négy tanuló képviselte, akik a verseny megyei szakaszán, júniusban, a különböző szakágakban első helyezést értek el: a székelyudvarhelyi Cimbora Gyerekek Klubja tanulói, László Noémi népi hímző, oktatója Bán Erzsébet, Sîrbu Cristina bútorfestő, oktatója Kovács Judith és Sîrbu Andrea, László Kinga csipkeverő Tibódból, akit a székelyszentkirályi nagymamája, Berze Ibolya tanított meg a mesterség fortélyaira. Ők az országos versenyen is kiérdemelték az első helyet. Második lett Tamás Zoltán fafaragó Kápolnásfaluból, oktatója Godra János.

Csíkszeredát a Miron Cristea Kulturális Központ diákjai képviselték, akik szintén kiváló eredménnyel tértek haza a rangos versenyről, tojásírásban egy első, ikonfestésben három második és viseletvarrásban szintén második díjat nyertek.

Csíkszereda, 2014. augusztus 14.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774