Közösségformáló nyári tábor Ivóban és Felsőboldogfalván

(1 Szavazat)54 megjelenítés

A Pro Life Alapítvány jóvoltából idén is megszervezték Ivóban a Közösséget Alkotó Tábort, illetve Felsőboldogfalván, az alapítvány műhelyében, a Kis kezek – Nagy alkotások elnevezésű alkotótábort. Előbbit harmadik, utóbbit negyedik alkalommal rendezték meg. A projektek Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósultak meg.

Az ivói táborban 29 személy vett részt, amelyből huszonhárom 6–15 év közötti gyerek, és három felnőtt, aki a programokat vezette. Amint az elnevezésből is kitűnik, a tábor kettős célt szolgált. Az egyik, hogy közösséget alkosson a hat Beszterce-Naszód megyei szórványból és az Udvarhelyszékről érkező 23 gyerek. Ezért közös programokat szerveztek számukra, elősegítve, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak, és nem utolsósorban magyarságtudatuk erősödjön. A másik cél az volt, hogy a gyerekek alkossanak. A résztvevőknek egy-egy festményt kellett készíteniük, melynek témája István király, illetve a magyar államalapítás volt. A táborozóknak nem kellett végig „dolgozniuk”, az esős idő ellenére is tudtak szabadtéri programokat szervezni, vagy társasjátékokat játszottak, mesét olvastak, daloltak. A táborbontást követően augusztus 20-án kiállításon mutatták be a táborban készült munkákat Székelyudvarhelyen, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban.

A felsőboldogfalvi alkotótáborban elemi és általános iskolás gyerekek vettek részt. A húsz gyerek számára szervezett programokon a fő tevékenység a festés volt, Szent István királyról, illetve a magyar államalapításról kellett egy-egy festményt készíteniük. Segítségként a témában vetítettek nekik rajzfilmeket, illetve felolvastak. Az igényesen elkészített alkotásokat viszont nem csupán saját maguk szórakoztatására készítették a szorgos kis kezek, hanem azért is, hogy egy kiállítás keretében megmutathassák szüleiknek, hozzátartozóiknak, ismerőseiknek. A szeptember 20-ig látogatható kiállítást Székelyudvarhelyen a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban nagyszámú közönség előtt nyitották meg.

Csíkszereda, 2015. augusztus 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774