Közös ünnep Resicabányán

(0 Szavazat)13 megjelenítés

Október 1-12. között szervezték meg a XIV. Resicabányai Magyar Napokat, amelyen idén is képviselte magát #Hargita megye az Összetartozunk közösségépítő program folytatásaként. Hargita Megye Tanácsa közösségépítő programja jóvoltából, a Hargitai #Zugtánccsoport már korábban is fellépett a Krassó-Szörény megyei Resicabányán, bekapcsolódva a Magyar Napok további programjába is. A Platanus Resita Művelődési Egyesület meghívására idén október 12-én, szombaton este a szüreti batyus bálon lépett fel a Hargitai Zugtánccsoport, vajdaszentiványi, sóvidéki, és felcsíki táncokkal lepve meg a nagyérdemű közönséget.

A szüreti bál kiemelkedő pillanata volt a közös tánc, amelyben a helyieket is bevonták a zugtáncosok.

Hargita Megye Tanácsa részéről Zonda Erika vezérigazgató, az Összetartozunk program felelőse mondott köszöntő beszédet az ünneplő resicabányaiaknak.

„Összetartozunk! – valljuk immár több mint 10 éve Hargita Megye Tanácsa közösségépítő programjának jelmondatát!  Örömet jelent számunkra, hogy minden évben meghívást kapunk erre a rendezvényre, így lehetőségünk adódik Önökkel megismertetni Székelyföld azon értékeit, kincseit, amelyek a legkedvesebbek számunkra, amelyeket a történelem okozta nehézségek sem tudtak megcsorbítani, és amelyekre oly büszke a székely ember.

Nem csak a múltunk, hanem a jelenünk is közös, és a jövőt is csak együtt tervezhetjük. Létszükségünk megőrizni önazonosságunkat, őseink hagyományait, táncait és énekeit, mesevilágát, hitét, kultúráját és művészetét, mindazt ami magyarrá tesz szülőföldünkön. Öröm számunkra, hogy időről időre ellátogathatunk szórványban élő magyar testvéreinkhez, megismerve ezáltal az őket körülvevő gyönyörű tájakat, ünnepeiket, és reméljük, hogy kapcsolatainkat bővítve egyre többet tudunk meg egymás örömeiről és esetleg gondjairól is. Örömmel üdvözöljük az Önök által képviselt és gondosan megőrzött magyar vonatkozású értékeiket. ” – fogalmazott Zonda Erika.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774