Közös pályázatfigyelő rendszert hoznak létre kisvállalkozók számára

Szorosabbra fűzi a vállalkozókkal való együttműködést Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)55 megjelenítés

Folytatódott a kis- és középvállalkozók képviselőivel Hargita Megye Tanácsa által szervezett megbeszéléssorozat. A múlt heti homoródfürdői találkozó után ezúttal a csíkszeredai megyeházán tanácskoztak, és ezen már konkrét feladatokat határoztak meg, határidőkkel. Az április 27-i megbeszélésen jelen volt Borboly Csaba megyeelnök, Barti Tihamér alelnök és Barabás Csaba, a megyei tanács befektetésvonzási irodájának vezetője, Csík-, Udvarhely- és Gyergyó-térségi vállalkozók, vállalkozói szövetségek vezetői, illetve a kereskedelmi kamara képviselője. 

Barabás Csaba hangsúlyozta: a vállalkozók konkrét problémáinak feltérképezésére fektetik a hangsúlyt, hogy pontos és gyors megoldást találjanak rájuk. Mindenki számára elérhető, frissített pályázatfigyelő rendszer létrehozására törekszünk, hogy megkönnyítsük az információszerzést a lehetőségek aktív kihasználására, mondta el a találkozón Barabás Csaba.

Borboly Csaba olyan adatbázis létrehozását javasolta, amely befektetési partnerségre adna lehetőséget a vállalkozóknak, mert összefogással, együttműködéssel több pályázati lehetőséget használhatnak ki. Közösen kutatják fel és népszerűsítik a befektetési lehetőségeket, és egymás számára elérhetővé teszik a 2015. évi tevékenységi naptárukat. Közösen boldogulni – ezt szeretnék elérni, mondta a megyeelnök, ehhez pedig szemléletváltásra van szükség. Tárgyalni fognak még a megyei tanács és a kereskedelmi kamara közti szorosabb együttműködésről is, hangzott el.

 

Csíkszereda, 2015. április 28.
 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774