Zömében Hargita megyei cégektől kaphatnak tejet és kiflit a Hargita megyei iskolások

( Szavazat)36 megjelenítés
Mintegy kétharmad részben Hargita megyei cégek nyertek az iskolai tej-kifli szolgáltatására Hargita Megye Tanácsa által kiírt közbeszerzésen, ám Borboly Csaba tanácselnök továbbra is elégedetlen a jelenlegi szabályozással, amelyet diszkriminatívnak tart. 
 – Nem hagytuk, hogy a nagy malomipari és tejipari cégek kormányzati lobbija érvényesüljön, és Bukarestbe vigyék a pénz nagy részét a megyéből, mivel az a mi szemszögünkből nézve jobb helyen van az itteni vállalkozóknál, illetve alkalmazottaiknál – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Mint ismeretes, a megyei tanács mind a 67 Hargita megyei közigazgatási egységben külön közbeszerzést hirdetett meg, hogy ezzel a helyi cégeknek nagyobb esélyük legyen, hiszen az a munkahelyek növekedését és így közvetve a megye gazdaságának növekedését eredményezheti.
Korábban Hargita Megye Tanácsa a helyi önkormányzatokra bízta a közbeszerzések lebonyolítását, de miután nemrég a kormány úgy rendelkezett, hogy többé nem lehet leosztani a településeknek a közbeszerzést, hanem egységesen a megyei tanácsoknak kell azt megszervezniük szigorított feltételekkel, a Hargita megyei intézmény úgy határozott, hogy minden közigazgatási egység számára külön meghirdeti a szolgáltatást.
– Persze ez sem a legjobb megoldás, csak félig lehetünk elégedettek, mert így sem a kis helyi vállalkozások, hanem a nagy megyei cégek nyertek, ráadásul a vonatkozó rendelkezésben sajnos még mindig csak az a szempont, hogy olcsó legyen a termék, a minőséget nem veszi figyelembe – fejtette ki Borboly Csaba. – Mi továbbra is kifogásoljuk e diszkriminatív szabályozást, és ragaszkodunk ahhoz, ami korábban már bevált, így a helyi cégeknek adnánk lehetőséget, mert ha bővül a piacuk, azzal nemcsak a vállalkozók járnak jól, hanem több munkahely létesülhet, és a Hargita megyei emberek juthatnak jövedelemforráshoz, nem utolsósorban pedig a gyerekek friss helyi terméket kapnának.
A tanácselnök hozzátette: ha óvást nyújtanak be a szóban forgó közbeszerzésre, akkor még fél évig a korábbi években bevált gyakorlat szerint kapnák az iskolások a tejet és a kiflit, azaz a kis helyi cégektől, ami örvendetes lenne.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 24.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774